Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Ακούω τα τελευταία χρόνια για διάφορες περίεργες κινητοποιήσεις κάποιων φορέων και κάποιων τύπων, σε κάποιο σημείο, δηλαδή κάποιος, κάπου, κάποτε…

Αυτές οι κινητοποιήσεις που δεν έχουν συγκεκριμένα αιτήματα και οργάνωση και ετοιμάζονται όταν το οικονομικό κλύσμα έχει εμφυτευθεί για τα καλά στους αναπήρους της χώρας και όχι όταν το βλέπουν να έρχεται, μου θυμίζουν το λεγόμενο looting των αγγλοσαξόνων και για να μην σας μπερδεύω με μεταφράσεις, τη λεγόμενη «αρπαχτή» των νεοελλήνων.

Το σύστημα έχει ως εξής και εξαντλείται σε έναν δεκάλογο πιστά ακολουθούμενο:

1. Δεν κάνουμε καμιά κινητοποίηση όταν κάνουν οι άλλοι με το πρόσχημα ότι τα αιτήματα μας θα χαθούν στο πλήθος, αλλά ουσιαστικά γιατί δεν μπορούμε να δούμε «ιδιαίτερα» τον υπουργό χωρίς κάμερες και μάρτυρες.

2. Μαζεύουμε ένα μπουλούκι αθώων αναπήρων που δεν γνωρίζουν το σχέδιο, κατά προτίμηση με μερικά καροτσάκια και πατερίτσες μπροστά, για να προκαλέσουμε το δημόσιο αίσθημα, τον οίκτο και την αγανάκτηση.

3. Τους βάζουμε να ουρλιάζουν και να αλαλάζουν μπροστά από το υπουργείο δημιουργώντας το απαραίτητο ψυχοπλάκωμα σε υπαλλήλους και περαστικούς. Επιθυμητό είναι να υπάρχει ένας καθοδηγητής με ντουντούκα.

4. Αναγκάζουμε το γενικό γραμματέα, τον υφυπουργό ή τον υπουργό να μας δεχτεί. Έστω έναν διευθυντή.

5. Κάνουμε συμφωνία μαζί του, όχι προς όφελος των ανθρώπων που υποφέρουν και ταλαιπωρούνται ή μας περιμένουν έξω αλλά προς ημών των ιδίων.

6. Κατεβαίνουμε στον κόσμο και διαλύουμε το πλήθος, χωρίς να ενημερώσουμε για τα αποτελέσματα, αφήνοντας υπονοούμενα ότι κάτι πετύχαμε αλλά να είναι σε ετοιμότητα γιατί κινδυνεύουμε και τους στέλνουμε μαλλιά κουβάρια σπίτια τους.

7. Γυρνάμε περιχαρείς στα γραφεία μας σε στενό κύκλο για να κάνουμε απολογισμό της «συμφωνίας».

8. Απειλούμε με ψευτοκινητοποιήσεις με καμιά 100στη ταλαίπωρους σε περίπτωση που δεν τηρηθεί ο λόγος των αρμοδίων και το ανακοινώνουμε στα έντυπα μας για να τους φοβίσουμε.

9. Κινδυνολογούμε συνέχεια και διαμορφώνουμε το προφίλ του λαϊκού αγωνιστή.

10. Γλεντάμε μέχρι πρωίας.

Μετά από όλα αυτά που μας έχει δείξει η πολύχρονη εμπειρία μας δεν είναι αυτονόητο ότι δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε κι άλλους πολυχρονεμένους;

Αν θέλετε κάποιοι να ζουν ζωή χαρισάμενη και εσείς στην πείνα τρεχάτε… αν δεν θέλετε να το κάνετε, τότε να μάθετε τα αιτήματα εκ των προτέρων και τα αποτελέσματα, όπως και τι κερδήθηκε μυστικά ή φανερά. Εν ανάγκη πάρτε τηλέφωνο στο υπουργείο. Οι εκβιαζόμενοι θα σας πουν σίγουρα !

Άλλωστε ξέρετε πόσες παλιές ντουντούκες υπάρχουν στα βουλευτικά γραφεία; Και η ανταλλακτική αξία τους… ανεκτίμητη !!!

Βασίλης Δημητριάδης

Τα πάντα είναι καλά, με λίγα λόγια όλα Πάγκαλα! Αυτά άκουσε κι ο Πάγκαλος κι άρχισε να μας βρίζει πατόκορφα γι’ αυτά που μας έβαλε να φάμε μαζί του!

Τι καλός άνθρωπος....

Μόνο που τον βλέπω συγκινούμε.

Όταν τον ακούω δε… τα δάκρυα μου ποτάμι. Τέτοια ευφράδεια, τέτοια Πανκαλωσύνη δεν έχω ξαναδεί. Θέλω να τον φτύσω για να μην τον ματιάσω. Άσε δε που όταν ακούω αυτή του την ειλικρίνεια στη φωνή όταν λέει «ναι ρε έφαγα πολύ αλλά φάγατε κι εσείς!» τρελαίνομαι.

Είμαι σίγουρος ότι όταν ήταν στο σχολείο πρέπει να έλεγε όταν τον πιάνανε να κάνει αταξία «γιατί μόνο εμένα κυρία; Κι αυτός έκανε αταξία!!!»

Εγώ θυμάμαι ότι αυτούς τους λέγαμε με κάποια άλλα ονόματα και όχι ειλικρινείς αλλά οι εποχές άλλαξαν απ’ ότι φαίνεται και τώρα ο κύριος αυτός λέγεται, από ορισμένους κάφρους, ειλικρινής.

Επίσης κάποτε αυτό κατά την «ανεξάρτητη» -και καλά- δικαιοσύνη λεγόταν ομολογία και αυτός που το έκανε πήγαινε σούμπιτος για κράτηση μέχρι νεωτέρας.

Φτάσαμε όμως στο σημείο όχι μόνο να μην έχει συλληφθεί για την ομολογία του φαγοποτιού και να δώσει εξηγήσεις αλλά να γυρνά και από κανάλι σε κανάλι συνεχίζοντας την σαχλαμαρολογία και δείχνοντας με το δάχτυλο άλλους για να καλύψει τα δικά του.

Ναι, αυτός ο κύριος με τα 58 ακίνητα που δηλώνει ατυχής κληρονόμος και γελά εις βάρος μας, αυτός που μιλά σαν μεθυσμένος κάπελας και μετά ζητά συγγνώμη μια από τους Γερμανούς, μια από τους Τούρκους, μια από τους Κούρδους και μια από τους Έλληνες και συνεχίζει να δρα βλακωδώς, έχει τη στήριξη της δικής του κυβέρνησης που πριν από λίγο καιρό πάλι έβριζε.

Θα μπορούσα να πω ότι πατά σε δύο βάρκες αλλά φοβάμαι ότι δεν είναι αρκετές κι έτσι θα το αποφύγω.

Αυτό που θα πω όμως είναι ότι είναι από τους κύριους υπαίτιους της βύθισης της χώρας, χωρίς να έχει τα κότσια του «βυθίστε το ‘Χώρα’».

Ένα κακό έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου, ότι έφυγε και άφησε πίσω του να αλωνίζουν όλα αυτά τα περίεργα όντα που μάζεψε από δω και από κει και τα έβαλε στα σαλόνια.

Δυστυχώς το γουρούνι αν το βάλεις στο γρασίδι πάλι λασπόλακκο θ’ ανοίξει. Τρανή απόδειξη η λάσπη που πετούν κάποιοι τέτοιοι τύποι σε όλους μας.

Όχι κύριε Πάγκαλε δεν μιλάμε μόνο για σας. Εσείς είστε το παράδειγμα του, όσο και αν φάει κάποιος ποτέ δεν χορταίνει…

Βασίλης Δημητριάδης

Μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, φορητές συσκευές εκπομπής ακτίνας λέιζερ, θα αντικαταστήσει την ραδιενεργό ακτινοβολία. Η νέα μέθοδος θα μπορεί να εντοπίσει τις πρώτες ενδείξεις για τον καρκίνο του μαστού, την οστεοπόρωση και την τερηδόνα και αναμένεται να καταργήσει πλήθος εξετάσεων
image
Τέλος στην έκθεση στην ραδιενεργό ακτινοβολία Χ που απαιτούν ιατρικές εξετάσεις βάζει η νέα μέθοδος Raman που πρόκειται να εφαρμοστεί ευρέως σε δημόσια νοσοκομεία σε πέντε χρόνια από τώρα και θα αντικαταστήσει τους παραδοσιακούς ακτινογράφους με φορητές συσκευές εκπομπής ακτίνας λέιζερ.
Η νέα μέθοδος μπορεί να εντοπίσει τις πρώτες ενδείξεις για τον καρκίνο του μαστού, της οστεοπόρωσης και της τερηδόνας και παράλληλα, να καταργήσει πλήθος εξετάσεων.

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010
Γερμανοί και Ελβετοί επιστήμονες παρουσίασαν για πρώτη φορά μια καινοτομική τεχνολογία τρισδιάστατης τομογραφίας ακτινών Χ που μπορεί να εντοπίσει μικροσκοπικές ρωγμές ή άλλες μεταβολές στα οστά μήκους μόλις 100 νανομέτρων (δισεκατομμυριοστών του μέτρου). Το επαναστατικό μηχάνημα δημιουργεί ακτίνες Χ από πολύ ισχυρές πηγές φωτός και παράλληλα χρησιμοποιεί πολύπλοκους αλγόριθμους ηλεκτρονικών υπολογιστών για να δώσει νέα διάσταση στις δυνατότητες βιο-απεικόνισης.
Το φαρμακευτικό σκεύασμα AVANDIA θα αποσυρθεί από την αγορά καθώς υπάρχουν βάσιμες ανησυχίες ότι το φάρμακο ευθύνεται για καρδιακά εμφράγματα, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων.
Σε ανακοίνωση της υπηρεσίας αναφέρεται ότι το AVANDIA "θα σταματήσει να διατίθεται στην Ευρώπη μέσα στους επόμενους μήνες".
Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010
Συμπλεγματικός ο Χώκινγκ
Με ένα μακροσκελές άρθρο, ο μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ επιχειρεί να μπει στη συζήτηση που προκάλεσαν οι απόψεις του Στέφεν Χώκινγκ περί ανυπαρξίας του Θεού, αποκαλώντας τον συμπλεγματικό, λόγω της αναπηρίας του, λόγω της οποίας διαθέτει ελαφρυντικά για τη σύγχυση του νου του.
Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

image Κόβουν την ανάσα τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τα οποία χιλιάδες άτομα με νοητική υστέρηση υποβλήθηκαν σε λοβοτομή και πέθαναν το διάστημα ανάμεσα στο 1947 και το 1983!

Τη φρικιαστική ιστορία έφερε στο φως ιστορικός της ιατρικής, που ετοιμάζεται μάλιστα να εκδώσει βιβλίο. Σύμφωνα με τον Γέσπερ Βάτσι Κραγκ σκοπός των επεμβάσεων αυτών δεν ήταν να θεραπευτούν οι ασθενείς, μεταξύ των οποίων ήταν και πολλά παιδιά, αλλά αλλά να τους ηρεμήσουν. «Δηλαδή να βελτιώσουν την κατάστασή τους. Τα αποτελέσματα των εγχειρήσεων δεν ήταν γενικά καλά και ορισμένοι, το 7,6% των ασθενών, δεν επέζησαν», αποκάλυψε.
Είναι κομμένη στα δύο και όμως ζει
Η πρώτη γυναίκα που επέζησε από τέτοιου είδους εγχείρηση
Η 31χρονη Janis Ollson από το Καναδά είναι μητέρα δύο παιδιών και λόγω μιας περιπέτειας που είχε πριν από τρία χρόνια είναι κομμένη στη «μέση». Η Ollson όταν ήταν έγκυος στο δεύτερο παιδί της άρχισε να παραπονιέται για έντονους πόνους στη μέση μετά από εξετάσεις διαπίστωσαν ότι πάσχει από καρκίνο. Συγκεκριμένα είχε σάρκωμα.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των γιατρών στο Τορόντο του Καναδά ούτε οι χημειοθεραπείες ούτε κάποια εγχείρηση θα βοηθούσε την κατάσταση και ουσιαστικά της είπαν ότι ήταν καταδικασμένη να πεθάνει. 
Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010
Την ώρα που ανακοίνωνε την περεταίρω μείωση των Δημόσιων υπαλλήλων και συγχώνευση υπηρεσιών του Δημοσίου.
Την ώρα που η Κυβέρνηση στην οποία αντι-προεδρεύει έχει ψηφίσει το μνημόνιο και εφαρμόζει τα χειρότερα μέτρα που έχει λάβει ποτέ ελληνική κυβέρνηση.
Την ώρα που καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων που κατακτήθηκαν μετά από αγώνες και αίμα.
ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Ο ΤΥΦΛΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ ΟΠΩΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΕΧΕΙ 18 ΑΚΙΝΗΤΑ !!!!

ΥΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΑ....

ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ...

ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ...

Ευτύχιος Δαμιανάκης (ΠΑΣΟΚ): μαζί με σύζυγο 72 ακίνητα (κυρίως από κληρονομιά συζύγου)

Άννα Νταλάρα (ΠΑΣΟΚ): 27 ακίνητα με σύζυγο της και (+) 9 είναι στο όνομα της κόρης τους.
Κατέχει 26 στρέμ. γης στις Μηλιές Πηλίου

Βασίλης Μιχαλολιάκος: 18 ακίνητα και 6 επιπλέον έκανε γονική παροχή

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010
Ένα νέο τεχνητό ηλεκτρονικό δέρμα (e-skin) κατασκευάστηκε από εύκαμπτα υλικά ημιαγωγών, το οποίο αντιλαμβάνεται το άγγιγμα και την πίεση που ασκείται πάνω του –πρόκειται για ένα επίτευγμα θα δίνει στα ρομπότ επόμενης γενιάς τη δυνατότητα να να ελέγχουν τη δύναμή τους. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουν μια τόσο ευαίσθητη λαβή (χέρι), με την οποία θα μπορούν να κρατούν ένα αυγό χωρίς να το σπάνε.
Βρετανή διπλωµάτισσα κατέθεσε αγωγή εναντίον του Φορέιν Όφις.
Θύµα διακρίσεων από το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών έπεσε µια βρετανίδα διπλωµάτισσα, η οποία έχει χάσει την ακοή της. Η Τζέιν Κόρντελ, πάντως, δεν το βάζει κάτω και σέρνει στα δικαστήρια το Φορέιν Όφις.
Ανάστατο είναι το Νοσοκομείο Μυτιλήνης καθώς μια 24χρονη ασθενής, οδηγήθηκε στο χειρουργείο για επέμβαση σκωληκοειδίτιδας, χωρίς να αντιμετωπίζει τέτοιο πρόβλημα. Η 24χρονη από τη Μυτιλήνη εισήχθη στο «Βοστάνειο» Νοσοκομείο την περασμένη εβδομάδα με πόνους στην κοιλιακή χώρα.
Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΕΧΕΙ ΕΣΟΔΑ 3.000.000 ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ ΕΞΟΔΑ !!!

ΔΕΝ ΤΗΣ ΦΤΑΝΟΥΝ;

ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΑ ΚΥΒΙΚΑ ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΚΑ ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΟΥΝ;

ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ 1600 Ή 2000 ΚΥΒΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ “ΗΓΕΤΩΝ” ΤΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ; ΘΕΛΟΥΝ MERCEDES 5000 ΚΥΒΙΚΩΝ;

ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΛΙΓΑΚΙ ΚΑΙ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΣΟΒΑΡΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΑΠΗΡΩΝ;

ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΧΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΛΠΑΚΙΑ, ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΑ !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ…

 

Αθήνα/Athens: 17-9-2010

Αρ. Πρωτ./Ref. Nr: 2695

Πληροφορίες: κ. Μπαρμπαλιά Ελένη

Προς:

κ. Γ. Παπακωνσταντίνου,

Υπουργό Οικονομικών

-ΚΟΙΝ:

-Γραφείο Πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου

-Γραφείο Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλου

-κ. Αν. Λοβέρδο, Υπουργό Υγείας, Άθλησης και Διατροφής

-κ. Φ. Σαχινίδη, Υφυπουργό Οικονομικών

-κ. Κουσελά, Υφυπουργό Οικονομικών

-κ. Μ. Τιμοσίδη, Υφυπουργό Υγείας

-κ. Η. Πλασκοβίτη, Γεν. Γραμματέα Οικονομικών

-κ. Δ. Γεωργακόπουλο, Γεν. Γραμματέα Φορ/κων & Τελωνειακών Υποθέσεων

-κ. Η. Πεντάζο, Γεν. Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής

-Φορείς-Μέλη Ε.Σ.ΑμεΑ & Φορείς-Μέλη Αυτών

ΘΕΜΑ: "Προτάσεις της Ε.Σ.ΑμεΑ εν’ όψει του Κρατικού Προϋπολογισμού 2011"

Κύριε Υπουργέ,

 

…………………………………………………………………………………………….……………………………………….

13. Αύξηση της επιχορήγησης που διατίθεται στην Ε.Σ.Α.μεΑ. και στους φορείς μέλη της μέσω του Προϋπολογισμού του Υπουργείου Υγείας για την ενδυνάμωση των Οργανώσεων του Αναπηρικού Κινήματος……………………………………………………………………………………………………………………….

…………………………………………………………Ατελής από το τέλος ταξινόμησης εισαγωγή επιβατικού αυτοκινήτου, ανεξαρτήτως κυβισμού, από την Ε.Σ.Α.μεΑ., τις Δευτεροβάθμιες Οργανώσεις που ανήκουν στη δύναμή της και όλες τις πρωτοβάθμιες οργανώσεις των Α.μεΑ. και των Οικογενειών τους που είναι μέλη αυτών, εφ’ όσον το αυτοκίνητο χρησιμοποιείται για τις μετακινήσεις των μελών των σωματείων και εν’ γένει για τους κοινωνικούς τους σκοπούς, ανεξάρτητα από το εάν το ως άνω αυτοκίνητο είναι διασκευασμένο για τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία.

…………………………………………………………….

 

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Ι. ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ              ΧΡ. ΝΑΣΤΑΣ

Μας ενοχλείτε, κύριοι μας ενοχλείτε...

Δεν ξέρεις από που θα σου έλθει, φυλάγεσαι από παντού.

Ο πολίτης αυτής της χώρας πάντα φοβόταν το κράτος, ειδικά, αν ήταν αδύναμος και απροστάτευτος διότι αυτό το κράτος πάντα τον εγκαλούσε διότι δεν θεωρείτο εν δυνάμει αθώος αλλά εν δυνάμει ένοχος και το πιο σημαντικό χωρίς να ξέρει το έγκλημα που του αποδίδουν.

Τώρα πλέον μιλάμε για φοβικά άτομα, για πολίτες που απειλείται το μέλλον τους και φυσικά εμείς που ζούμε σε συνθήκες αναπηρίας την ανασφάλεια και τον εμπαιγμό τον υφιστάμεθα στο πολλαπλάσιο.

Μου ζητά με επιστολή της η Αντινομάρχης, όπως και σε δεκάδες συναδέλφους από ότι έμαθα,  να τους γνωστοποιήσω το ΑΦΜ μου, με ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ εγγράφων  αλλά και το αποκόμματος ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΟΥ ΧΟΡΗΓΟΥΝ!!!

Που το είδατε κύριοι, στην εποχή μας, να προσκομίζονται ΕΓΓΡΑΦΑ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ;;;;

(την πράσινη ανάπτυξη μου, μαμάω.....), ρωτάτε πως και αν μετακινούμαι;;; με τι κόπο;;

ΞΕΡΕΤΕ ΑΝ ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΟΙ 2 ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΑΣ;;;

ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΙΝΗΤΙΚΑ ΑΝΑΠΗΡΟ ΝΑ ΠΑΡΚΑΡΕΙ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ;;;

ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΜΙΑ ΑΛΛΑ, ΔΕΚΑΔΕΣ ΦΟΡΕΣ...

Μου ζητάτε το ΑΦΜ, όταν για το επίδομα καυσίμων, για το όχημά μου, όχι μόνο το ΑΦΜ γνωρίζετε ΑΦΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΕ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ, αλλά και εγώ ξέρω πόσα άλλα στοιχεία σας έχω δώσει, (γνωματεύσεις, υπεύθυνες δηλώσεις, και όλα τα .... να μην πω!!)

Και αναρωτιέμαι όλα αυτά, είναι για καλό; οργωνόσαστε;;

Διορθώνετε το μπάχαλο;;

ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΕ;

Γίνεται πραγματικός έλεγχος ή θέλετε το ΑΦΜ, για να εξαπολύσετε νέα ληστρική επίθεση στο εισόδημα των αναπήρων;;;

Από εμάς τους ανθρώπους με μισά χέρια και μηδέν πόδια, από εμάς με τα κολοβώματα, και τις κατακλίσεις, περιμένετε πίσω τα κλεμμένα;;;

Καμαρώστε τα έγγραφα που παραθέτω.

Κατέληξα τελικά, να δεχθούν να τα στείλω με φαξ, όταν τα τηλέφωνα που αναγράφουν είναι άλλα, από αυτά που ισχύουν!

 

Με το θάρρος της γνώμης μου, Γεράσιμος Πόλης.

imageimage

Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

ΝΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΠΙΑΣΑΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ. ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟ 2500.

Ο λαϊκισμός καλά κρατεί !!!

Διαβάστε τον τίτλο. Δεν αντέξαμε την αναπαραγωγή του όλου... λόγω...

------------------------------------------




Αθήνα …..15.09.10…….

                                                             Αρ. Πρωτ. ….2675……...

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Προσφυγή της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία κατά του Μνημονίου στο ΣτΕ

Δελτίο τύπου Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία - ΕΣΑμεΑ

Αθήνα/Athens…13-9-2010..
Αρ. Πρωτ. / Ref. Nr:…2653..
Πληροφορίες: Υπηρεσία Διεκδικούμε μαζί

Προς:
Φορείς-Μέλη της Ε.Σ.Α.μεΑ
& Φορείς – Μέλη αυτών

ΘΕΜΑ: Χορήγηση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2010

...............…… Στα άτομα με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67% παρέχεται το δικαίωμα δωρεάν μετακίνησης στα αστικά μέσα συγκοινωνίας εφόσον:
Το ετήσιο συνολικό δηλωθέν ατομικό τους εισόδημα δεν είναι μεγαλύτερο των 23.000 (είκοσι τριών χιλιάδων) ευρώ ή το ετήσιο συνολικό δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα δεν είναι μεγαλύτερο των 29.000 (είκοσι εννέα χιλιάδων) ευρώ, (το ετήσιο συνολικό δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα των 29.000 ευρώ προσαυξάνεται με 5.600 ευρώ για κάθε επιπλέον άτομο πέραν του δικαιούχου, που συνοικεί και βαρύνει τον φορολογούμενο, εφόσον αυτό παρουσιάζει αναπηρία 67% και άνω),.................


.................... Από τα ως άνω εξαιρούνται οι ολικά τυφλοί και οι συνοδοί τους και λαμβάνουν το Δελτίο-Κουπόνι ανεξάρτητα από το όριο εισοδήματός τους...................


Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ι. ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΧΡ. ΝΑΣΤΑΣ


ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΥΦΛΩΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ;
ΟΙ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΤΡΑΠΛΗΓΙΚΟΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΥΝΟΔΟ;
Ή ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΤΩΝ ΤΥΦΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ;
ΔΗΛΑΔΗ ΕΝΑΣ ΤΥΦΛΟΣ ΜΕ 200.000€ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩ ΕΝΑΣ ΑΠΟΡΟΣ ΤΕΤΡΑΠΛΗΓΙΚΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΝΟΔΟΥ ΤΟΥ;

ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΔΙΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΜΙΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ !!!
Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Σοκάρει η είδηση ότι μία μητέρα στραγγάλισε με μία ζώνη το γιο της, που ήταν αυτιστικός στο ξενοδοχείο αεροδρομίου στην Ουαλία. Μάλιστα όπως δήλωσε η 48χρονη Yvonne Freaney, τον σκότωσε «επειδή κανένας άλλος δεν θα τον φρόντιζε»!
Κι επειδή κάποια λαμόγια του αναπηρικού χώρου προσπαθούν εμμέσως να μας εκφοβίσουν, να τους ενημερώσουμε ότι θα φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι !
Τα καλύτερα έρχονται. Ας φροντίσουν να κρύψουν και να δικαιολογήσουν ότι αγόρασαν και τη ζωή που κάνουν.
Δεν θ' αφήσουμε πέτρα ασήκωτη !
Όλα τα υποπροϊόντα αυτού του χώρου θα αποκαλυφθούν.
Όσο μας απειλούν τόσο θα τους ξεβρακώνουμε !

.-

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010
Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

image

Κάντε κλικ στην εικόνα για να τη δείτε μεγάλη.

Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Η καταγγελία αυτή, με πολύ οδύνη και πόνο γραμμένη, αφορά τον ίδιο μου τον πατέρα.. Ο ΘΕΟΣ ας αναπαύσει την ψυχούλα του.
Την Παρασκευή 20 Αυγούστου κατά τις 15:00 το μεσημέρι πηγαίνω τον πατέρα μου στο Τμήμα Επειγόντων του Νοσοκομείου Δράμας με αιμόπτυση, πυρετό 39c και ισχυρούς πόνους στον αριστερό πνεύμονα κάτω από την καρδιά. Ο πατέρας μου έπασχε από καρκίνο του πνεύμονα και μόλις στις 6 Αυγούστου είχε, ο δύσμοιρος, τελειώσει τις ακτινοβολίες και είχαμε ραντεβού για χημειοθεραπείες (στο Θεαγένειο) για να δώσουμε τον δύσκολο αγώνα. Η κατάσταση της υγείας του ήταν κρίσιμη αλλά, μέχρι το πρωί της Παρασκευής δεν μας έδειχνε σημάδια ανησυχίας.

Ένα «νέο» υπουργείο ήρθε να μας κάνει παρέα μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό, το υπουργείο υγείας, διατροφής και άθλησης.

Απ’ ότι φαίνεται στην Ελλάδα λύσαμε όλα τα άλλα προβλήματα και ήρθε η ώρα για δια(σ)τροφή και άθληση, καταργώντας ουσιαστικά την πρόνοια ή την κοινωνική αλληλεγγύη. Γιατί ποιος τα χρειάζεται αυτά σήμερα στην Ελλάδα; Ποιος υπουργός ή πρωθυπουργός θέλει να βλέπει «αντιαισθητικούς» αναπήρους ή γέρους και να φροντίζει γι’ αυτούς;

«Όχι κύριοι, εσείς που τα χρειάζεστε αυτά να πάτε να πέσετε στον καιάδα. Εμείς θέλουμε μόνο όμορφες κοπέλες με αθλητικά κορμιά και νέους που ασχολούνται με την άθληση. Τίποτα άλλο. Αφού να σκεφτείτε θα φτιάξουμε και υπουργείο μόδας, αξεσουάρ και ενδυμασίας. Οι υπόλοιποι να πάτε να πνιγείτε. Όλοι μαζί. Μπορεί προεκλογικά να φωνάζαμε για τους μετανάστες, τους ανάπηρους, τις κακοποιημένες γυναίκες, τους ηλικιωμένους και άλλους αλλά τώρα δεν σας χρειαζόμαστε, γιατί μας χαλάτε την αισθητική. Δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να είναι ποδηλάτης, άσχετα αν πέφτει από το ποδήλατο κάθε τρεις και λίγο και ο προηγούμενος να ήταν ποδοσφαιριστής, άσχετα αν σε κάθε προπόνηση πάθαινε μηνίσκο αλλά είναι ‘αθλητές’. Αν μπορείτε κι εσείς βρωμοανάπηροι κάντε τα», εννοούσε ο νομοθέτης…

Κι έτσι έγινε. Το υπουργείο υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης μετονομάστηκε, για να συνάδει με τα πρότυπα της Αρείας φυλής, που καλείται να σώσει τη χώρα των εκλεκτών απατεώνων.

Φυσικά καλούνται και τα «μιάσματα» να την σώσουν, εμείς δηλαδή με τα καροτσάκια, τις πατερίτσες και τα λευκά μπαστούνια. Γιατί μπορεί να μην μας θεωρούν ικανούς για τίποτα αλλά μας θεωρούν κατάλληλους για αφαίμαξη.

Μπορεί να μην μας δίνουν καρότσια γιατί στοιχίζουν αλλά μας ζητούν φόρους.

Μπορεί να μην θέλουν να μας ακούν και να μας βλέπουν αλλά θέλουν να βλέπουν τα λεφτά μας.

Το μόνο που μένει τώρα είναι να κάνουν και μια προσβάσιμη φυτεία, να μας βάψουν μαύρους και να μας βάλουν σε μία γραμμή παραγωγής αλλά μακριά από τα σαλόνια της άθλησης και της διατροφής γιατί όπως είπαμε χαλάμε την εικόνα του υγιούς, αρτιμελή και εύρωστου νέου που προσπαθεί η κυβέρνηση να επιβάλει ακόμα και με την επιλογή των κυβερνητικών στελεχών, εκτός μία δύο εξαιρέσεων που με τον καιρό θα τις φτιάξει.

Ίσως αν δεν είχαμε αναπηρία και είχαμε κάνει και μία ξεβράκωτη φωτογράφιση στο playboy να ήμασταν κατάλληλοι για θέση συμβούλου ή ακόμα καλύτερη, αλλά όπως βλέπετε ο δικός μας κώλος δεν πουλάει.

Όπως και να έχει, όποια ονομασία και να δώσουν, αυτό το υπουργείο όπως και πολλά άλλα δεν θα πάψουν να είναι για τους αναπήρους υπουργεία αναγκαστικής δίαιτας, εξάντλησης και καταστροφής.

Άντε βρε παλιόπαιδα και εις ανώτερα !!!

 

Βασίλης Δημητριάδης

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010
Ο ΟΠΑΔ δεν έχει δώσει την έγκριση για τη χρηματοδότηση ειδικού αναπηρικού καροτσιού που χρειάζεται ο Βασίλης και στοιχίζει περίπου 8.500 χιλιάδες ευρώ.

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010
Αθήνα
06/09/2010
Προς
1.
Υπουργό Υγείας Άθλησης και Διατροφής κ. Λοβέρδο
2.
Υφυπουργό Υγείας Άθλησης και Διατροφής κ. Τιμοσίδη

ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Κύριε υπουργέ,
κύριε υφυπουργέ,
Με την επιστολή μας αυτή θέλουμε να καταγγείλουμε, ως μέλη του Δ.Σ., την αντικαταστατική και παράνομη  λειτουργία της Εθνικής Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων - Ε.Ο.Κ.Α. όσον αφορά τη διαχείριση δημοσίου χρήματος αλλά και τις δράσειςτης, για τις οποίες δυστυχώς ενημερωνόμαστε από τρίτους  ή από το διαδίκτυο, όπως συνέβη με το δημοσίευμα της online έκδοσης της Ελευθεροτυπίας της 14/6/2010 με τίτλο «Η νέα εποχή της πρότυπης παραλίας στο ΚΑΑΠ Βούλας».
Εσείς όμως ως υπουργείο, είναι αδιανόητο να δίνετε 90.000 ευρώ για την διαχείριση της προσβάσιμης παραλίας του ΚΑΑΠ Βούλας στην Ε.Ο.Κ.Α μέσω της ΕΣΑΜΕΑ χωρίς να έχετε αντίστοιχη απόφαση αποδοχής από το Δ.Σ της Ε.Ο.Κ.Α. Πέραν αυτού δεν ήμασταν ενημερωμένοι ούτε καν για τις προσλήψεις με τα συγκεκριμένα χρήματα, μεταξύ αυτών και του γιου του προέδρου της Ε.Ο.Κ.Α κυρίου Νικολάου Σκόνη, όπως και για τον ξυλοδαρμό παραπληγικού λουόμενου από τον αρτιμελή αδερφό πάλι του προέδρου της Ε.Ο.Κ.Α κυρίου Νικολάου Σκόνη.
Θεωρούμε ότι η ευθύνη βαραίνει πρώτιστα την ηγεσία του υπουργείου για τις επιλογές του και τις παραλείψεις του, όπως και την ΕΣΑΜΕΑ και τον πρόεδρο της Ε.Ο.Κ.Α κύριο Σκόνη Νικόλαο, που είναι και ο υπεύθυνος.
Επίσης σοβαρή ευθύνη φέρει και η διοικήτρια του ΚΑΑΠ Βούλας κυρία Χαλβατζά που σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μας δήλωσε άγνοια για τα τόσο σοβαρά επεισόδια που προέκυψαν.
Αναμένουμε άμεσα εξηγήσεις και την τιμωρία των υπευθύνων-ανεύθυνων που αμαυρώνουν το αναπηρικό κίνημα με τις πράξεις των ιδίων ή των συγγενών τους γιατί το θέμα θα λάβει πολύ μεγάλες διαστάσεις.
Για τους παραπάνω λόγους σας παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας πολύ σοβαρά το περιεχόμενο της επιστολής μας που αντιπροσωπεύει την άποψη εκατοντάδων αναπήρων που εκπροσωπούμε ως φορείς αλλά και για το κύρος και την αξιοπρέπεια του αναπηρικού κινήματος, όπως και την δίκαιη και διαφανή κατανομή αλλά και διαχείριση του δημοσίου χρήματος.

Μετά τιμής,
Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου
της Εθνικής Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων – Ε.Ο.Κ.Α.

Ρεθυμιωτάκης Γεώργιος - Πρόεδρος του Πανευρωπαϊκού Σωματείου ΑμεΑ, Κρητικού Πελάγους 1, Τ.Κ 13341, Άνω Λιόσια

Δημητριάδης Βασίλειος - Πρόεδρος του Πειραϊκού Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων, Κ. Γεμέλου 27, Τ.Κ 18450, Νίκαια

Ψυχογιού Αικατερίνη - Μέλος του ΔΣ του Παγκρητίου συλλόγου Αναπήρων Πολιτών, Σολωμού Σολωμού 14, Ηράκλειο Κρήτης

Κοινοποίηση:

1.
Γραφείο Πρωθυπουργού
2.
Υπουργείο Οικονομικών (γραφείο υπουργού)
3.
Ε.Ο.Τ.
4.
ΕΣΑΜΕΑ και μέλη αυτής
5.
Ε.Ο.Κ.Α. και μέλη αυτής
6.
Μ.Μ.Ε.
7.
Κ.Α.Α.Π ΒΟΥΛΑΣ

Η απίστευτη ιστορία συνέβη στο Αττικό νοσοκομείο με πρωταγωνιστή έναν οικονομικό μετανάστη που νοσηλευόταν εκεί.

Ο άτυχος άντρας είχε πέσει θύμα τροχαίου με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και να έχει πέσει σε κώμα από τον περασμένο Φεβρουάριο. Στο νοσοκομείο παρέμενε για περίπου 6 μήνες όταν ο διευθυντής της Παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Γ. Πετρίκος, ανέφερε πως το νοσοκομείο δεν μπορούσε να τον κρατήσει άλλο, από τη στιγμή που θεραπεύτηκε η λοίμωξη.


«Δεν είναι άσυλο το νοσοκομείο και δεν μπορεί ο ασθενής να παραμένει μέσα σε όλη του τη ζωή», τόνισε ο κ. Πετρίδης.

Επεσήμανε ότι ο ασθενής δεν υπάρχει περίπτωση να συνέλθει από το κώμα άμεσα και ότι μόνο ένα κέντρο αποκατάστασης μπορεί να τον βοηθήσει.

Αυτή τη στιγμή ο ασθενής έχει μεταφερθεί στο σπίτι του, όπου και τον περιποιείται η μητέρα του, ενώ κάποιες μέρες τον επισκέπτονται οι γιατροί του ΙΚΑ για να του «ρίχνουν μια ματιά»…

http://www.thebest.gr


ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ !!!

ΓΕΛΟΙΟΙ !!!

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

image

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010
1. Υπάρχουν τουλάχιστον 2 άνθρωποι σ' αυτό τον κόσμο που θα πέθαιναν για σένα.

2. Τουλάχιστον 15 σ' αυτό τον κόσμο σ' αγαπούν με κάποιο τρόπο.

3. Ο μόνος λόγος που κάποιος μπορεί να σε μισήσει είναι επειδή θα ήθελε να είναι σαν κι εσένα.

4. Ενα χαμόγελο σου μπορεί να φέρει ευτυχία ακόμα και σε κάποιον που δεν σε συμπαθεί.

5. Κάθε βράδυ τουλάχιστον 1 άνθρωπος σε σκέφτεται πριν κοιμηθεί.

6. Είσαι ο κόσμος ολόκληρος για κάποιον.

7. Είσαι μοναδικός και ξεχωριστός άνθρωπος.

8. Κάποιος που μπορεί να μην τον ξέρεις καν, σε αγαπάει.

9. Ακόμα και όταν κάνεις το μεγαλύτερο λάθος, κάτι καλό βγαίνει από αυτό.

10. Οταν σκέφτεσαι ότι όλος ο κόσμος είναι εναντίον σου, ξαναρίξε μια ματιά.

11. Πάντα να θυμάσαι τους επαίνους που δέχεσαι και να ξεχνάς τις προσβολές.
Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010
Για σας που ταξιδεύετε…

Ένα διαφορετικό ξενοδοχείο

Το εντυπωσιακό design του σαλονιού αποτελείται από γουστόζικα μαύρα δερμάτινα καθίσματα. Η οροφή είναι διακοσμημένη με άσπρα σφαιρικά φωτιστικά… ενώ οι τοίχοι με έντονες πορτοκαλί αποχρώσεις.

Εκ πρώτης όψεως ο χώρος θυμίζει πολυτελή ξενώνα. Από κανένα στοιχείο δεν προκύπτει ότι το ανθρώπινο δυναμικό αυτού του ξενοδοχείου αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά από ανθρώπους με κινητικές, αισθητηριακές ή νοητικές αναπηρίες.
Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010
Παρά τις εξαγγελίες του υπουργείου μεταφορών ορισμένοι σταθμοί διοδίων ακόμα ζητούν διόδια απο τα αναπηρικά αυτοκίνητα. Εχουμε νέες καταγγελίες για την Αθηνών-Πατρών.
Μας δουλεύουν κανονικά όλοι μου φαίνεται !!!
Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

δαχτυλήθρα-δαχτυλίδι

Η Ελλάδα είναι η χώρα των μύθων και των παραμυθιών κι έτσι δεν θα μπορούσε να λείπει κι ένα παραμύθι από το χώρο των αναπήρων. Αυτός είναι ο μύθος του «άρχοντα των δαχτυληθρών», του ψωνισμένου «βασιλιά» των αναπήρων που νομίζει ότι μπορεί να κουμαντάρει τα πάντα κουνώντας το δάχτυλο με τη δαχτυλήθρα που πήρε από τον προηγούμενο μόδιστρο και την οποία σκοπεύει να παραδώσει στο νέο.

Δυστυχώς όμως το ότι δεν υπάρχει δαχτυλίδι που να παραδοθεί παρά μόνο μια παλιά σκουριασμένη δαχτυλήθρα που έχει κολλήσει στο χέρι του εδώ και δεκαετίες αποτελεί ένα σοβαρό πρόβλημα, γιατί όπως καταλαβαίνετε δαχτυλήθρα φορούν μόνο όσοι τα έχουν όλα κομμένα και ραμμένα στα μέτρα τους.

Έτσι παρόλο που ο «άρχοντας» θέλει να πηδήξει από την άμαξα του και να μεταβιβάσει την παραπαίουσα «εξουσία» του και την προβληματική πλέον επιχείρηση του, επιδιώκοντας την κληροδότηση του δαχτυλιδιού που κανείς δεν του δίνει, αντιλαμβάνεται ότι κανείς δεν θέλει να αναλάβει και να φορέσει το βαρύ και ψεύτικο κουστούμι που έχει φτιάξει ο ίδιος και είναι πολύ μεγαλύτερο από το ανάστημα του.

Ο ράφτης που ψωνίστηκε και αυτοπροσδιορίστηκε ως «βασιλέας» των αναπήρων έχει δημιουργήσει ένα τόσο χρυσοποίκιλτο, προκλητικό και βαρύ ένδυμα που ενώ θα έπρεπε να ανήκει σε έναν αυτοκράτορα, ενδύει έναν λούμπεν τύπο της συμφοράς, προσπαθώντας να κρύψει την γύμνια του και την ανικανότητά του, ώστε να καταφέρει να μπει στα μεγάλα σαλόνια, τα οποία λιμπίζεται.

Η δαχτυλήθρα αυτή που κληρονόμησε πολύ καιρό πριν και που προσπαθεί να την παρουσιάσει ως αδαμάντινο δαχτυλίδι δεν έχει καμία αξία μιας και η περίοδος των ραφτάδων έχει τελειώσει. Οι πελάτες είναι πλέον ανύπαρκτοι και το μαγαζί πολυέξοδο και έτοιμο να χρεοκοπήσει μιας και είναι βασισμένο στις επιδοτήσεις που έδινε το κράτος σε όλες τις προβληματικές επιχειρήσεις που ντύνουν τον κόσμο με ομοιόμορφες στολές και χωρίς ενδυματικές αποκλίσεις.

Οι καιροί όμως άλλαξαν και οι παλιοί πελάτες είτε πέθαναν είτε αποφάσισαν να ακολουθήσουν τις προτάσεις των νέων, αφήνοντας τα κουστούμια στις ντουλάπες. Τώρα όλοι προτιμούν να ντύνονται ελεύθερα χωρίς να ακούν τις προσταγές των ιδιοτελών μόδιστρων, που προσπαθούν να έχουν μια καταλυτική επιρροή επάνω τους λέγοντας ότι αυτοί τους κατευθύνουν στις προσταγές της μόδας. Σορτσάκια, βερμούδες, μίνι και άλλα αντικατέστησαν τις κατεστημένες και πανομοιότυπες ενδυμασίες.

Κι όπως φυσικά όλα τα παραμύθια έχουν ένα τέλος και αυτό θα έχει ένα, χωρίς να είναι υποχρεωτικά καλό. Ο ραφτάκος θα επιστρέψει με τη μπάζα του ξεβράκωτος στο νησί απ’ όπου και όπως ξεκίνησε, δηλαδή με μηδέν εξουσία στα χέρια του. Το χειρότερο είναι όμως ότι επειδή έχει εξαπατήσει πολλούς με την κάλπικη εμφάνισή του προσπαθώντας να παραστήσει τον μεγαλοσχήμονα και μετέπειτα τον «βασιλιά» κανείς δεν θα του δίνει σημασία κι έτσι θα αρκεστεί στο να σκαλίζει τα λάχανα στον τεράστιο κήπο του και να λέει ιστορίες στα εγγόνια του, από ξένες χώρες και τη συναναστροφή του με τους κυβερνήτες.

Καημένε, άθλιε και ματαιόδοξε ραφτάκο, που όλο απειλούσες και έταζες… το πρώτο που έπρεπε να κάνεις πριν προσπαθήσεις να φτάσεις τ’ άστρα πατώντας πάνω στις πλάτες των ανυποψίαστων «πελατών» σου, ήταν να μπαλώσεις το τρύπιο σώβρακο που σου κρατούσε ζεστό τον πισινό σου, όταν ξεκίνησες με το δισάκι από το χωριό σου…

Κι εμείς ζήσαμε καλά και αυτός χειρότερα…

 

Βασίλης Δημητριάδης

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Το αγοράκι των 2 ετών στην Ινδονησία που προκάλεσε παγκοσμίως την προσοχή του κόσμου επειδή κάπνιζε 40 τσιγάρα ημερησίως κατάφερε να κόψει την κακή του συνήθεια έπειτα από θεραπεία ενός μήνα, ανακοίνωσε σήμερα υπηρεσία προστασίας των παιδιών. Πηγή: (ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γερμ.Πρακτ.)

Οι εικόνες του μικρού Άρντι Ρίζαλ την ώρα που κάπνιζε είχαν κάνει το γύρο των τηλεοπτικών δικτύων σε όλον τον κόσμο.

"Σταμάτησε να καπνίζει και δεν ζητάει πια τσιγάρα", δήλωσε ο Άριστ Μερντέκα Σιράιτ, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας των Παιδιών.

Το πολύ κάπνισμα δείχνει να έχει προκαλέσει συρρίκνωση του εγκεφάλου του αγοριού, το οποίο είχε αρχίσει το κάπνισμα σε ηλικία 18 μηνών, και μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία του σε μεγαλύτερη ηλικία, προσέθεσε ο Σιράιτ.

"Χρειάζεται να βρίσκεται σε περιβάλλον στο οποίο δεν καπνίζουν ώστε να μην ξαναρχίσει το κάπνισμα", σημείωσε.

Η υπηρεσία αυτή ανέλαβε υπό την προστασία της τον μικρό Άρντι τον Ιούνιο, μετά την προβολή των βίντεο που τον έδειχναν να καπνίζει στο Ίντερνετ.

Σχεδόν το ένα τρίτο των 230 εκατομμυρίων κατοίκων της Ινδονησίας και μεγαλύτερο ποσοστό από το 60% του ανδρικού πληθυσμού της χώρας καπνίζει, σύμφωνα με το Δημογραφικό Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010
ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΕΤΑΙΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ-ΕΣΑΜΕΑ ΠΟΥ ΑΥΤΟΒΑΥΚΑΛΙΖΕΤΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ;

Με όλους συναντήθηκε ο πρωθυπουργός εκτός από τους ανάπηρους;
Κάποια άλλη στιγμή, ε;
Και αν ναι, που; Στη γιορτή του κρασιού ή στο χαμόγελο του παιδιού;

Από το σύνολο των πολιτών αυτής της χώρας η κρίση και οι περικοπές και η προσπάθεια δεν αφορούν αυτό το 10% των αναπήρων;

Επισημαίνουμε ότι ο κ. Παπανδρέου είχε επαφές με τους Προέδρους της ΟΚΕ, της ΓΣΕΕ, της ΓΣΕΒΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, του ΣΕΒ, της ΕΣΕΕ, του ΣΕΤΕ, της ΚΕΕ, του ΣΕΠΕ, της ΠΑΣΕΓΕΣ, της ΕΕΕ και της ΕΕΤ.

Και φυσικά όχι με την ΕΣΑΜΕΑ !

Καλή 3η Σεπτέμβρη κ. Βαρδακαστάνη «πρόεδρε» της μικρής «εσαμεα».

Σύμφωνα με το: http://www.nooz.gr/economy/epafes-papandreou-me-ekprosopous-koinonikon-foreon


Αν κάνουμε λάθος διορθώστε μας...
Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

image

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου