Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Δυνατότητα να αξιοποιήσουν την κοινοτική νομοθεσία και να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την υλοποίηση έργων, προκειμένου να διευκολυνθεί η προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρίες στις κοινωνικές υπηρεσίες, έχουν τα κράτη-μέλη.
Απαντώντας σε ερώτηση του Ελληνα ευρωβουλευτή της ΝΔ, Μανώλη Μαυρομμάτη, ο αρμόδιος επίτροπος για θέματα Απασχόλησης και ίσων ευκαιριών, Βλαντιμίρ Σπίντλα, σημείωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στηρίζει τη συνεργασία μεταξύ των κρατών-μελών, ιδιαίτερα μέσω της ανοιχτής μεθόδου συντονισμού κοινωνικής προστασίας και κοινωνικής ένταξης και της εργασίας της Ομάδας Υψηλού Επιπέδου για τα άτομα με αναπηρία.

Στην ερώτησή του ο κ. Μαυρομμάτης, επικαλούμενος έρευνα της γαλλικής εφημερίδας «Le Figaro», επισημαίνει ότι πολλά άτομα με αναπηρία υποχρεώνονται εξαιτίας της έλλειψης συνθηκών που διευκολύνουν την καθημερινότητά τους, να διαμένουν σε γειτονικά κράτη της ΕΕ.

Για τη στήριξη των ατόμων με αναπηρίες υπάρχει και σχετική οδηγία της Κομισιόν, η οποία αφορά στην προσβασιμότητα, τόσο στον χώρο της κοινωνικής προστασίας, της υγειονομικής περίθαλψης και της εκπαίδευσης, όσο και σε αγαθά και υπηρεσίες.

Τα κράτη-μέλη μπορούν να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα που τους παρέχεται, ώστε να βελτιώσουν την προσπελασιμότητα, μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

http://www.ethnos.gr
7-4-09

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου