Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

Τα πήραμε τα μηνύματα που ήθελαν να μας στείλουν με τη συγκρότηση των ευρωψηφοδελτίων τους τόσο η Ν.Δ. όσο και το ΠΑΣΟΚ.

Μόνο που τα μηνύματα αυτά ήταν περίπου ταυτόσημα και, το σημαντικότερο, στερούνται ουσιαστικού περιεχομένου. Μάλιστα στην περίπτωση των υποψηφίων με κινητικά προβλήματα τολμώ να πω ότι και τα δύο κόμματα κοροϊδεύουν την κοινωνία…
ΓΙ’ ΑΥΤΟ δεν θεωρώ καθόλου συμπτωματικό ότι ο Κ. Καραμανλής και ο Γ. Παπανδρέου, μετά την παρουσίαση των ευρωψηφοδελτίων τους, έσπευσαν να φωτογραφηθούν πίσω από δύο αμαξίδια! Στα οποία κάθονταν οι υποψήφιοι που επελέγησαν από αυτή την ιδιαίτερα ευπαθή κοινωνική ομάδα.

ΠΡΩΤΟΙ, λοιπόν, στις φωτογραφίες οι υποψήφιοι με κινητικά προβλήματα, παρά το συμβολικό της συμμετοχής τους στα ευρωψηφοδέλτια. Για να προβληθεί, έτσι, η κοινωνική ευαισθησία των δύο μεγάλων κομμάτων, που όμως επί της ουσίας δεν έχει κανένα απολύτως αντίκρισμα.

ΓΙΑΤΙ αυτά τα ίδια κόμματα, που μέσα από τη συγκρότηση των ευρωψηφοδελτίων τους πουλάνε τάχα ίσες ευκαιρίες στα άτομα με κινητικά προβλήματα, ευθύνονται (ο σχετικός νόμος ψηφίστηκε επί ΠΑΣΟΚ και εφαρμόσθηκε επί Ν.Δ.) για τις πόρτες ασφαλείας που εγκατέστησαν οι τράπεζες και οι οποίες δεν επιτρέπουν την είσοδο όσων κινούνται με αμαξίδια (όπως έγραψε η «Ε» την περασμένη εβδομάδα).

ΠΡΑΓΜΑ που σημαίνει ότι, την ώρα που ο Κ. Καραμανλής και ο Γ. Παπανδρέου καμώνονται ότι ανοίγουν την πόρτα του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στα άτομα με ειδικές ανάγκες, την ίδια ώρα τούς κλείνουν τις πόρτες των τραπεζών και δεν τους επιτρέπουν να εκπληρώσουν βασικές καθημερινές ανάγκες τους!

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ λοιπόν… Αλλά και πλήρης ευθυγράμιση των δύο μεγάλων κομμάτων σε ό,τι αφορά τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων τους, γεγονός που ενισχύει αυτό που εδώ και καιρό επισημαίνουμε. Οτι, δηλαδή, οι μεταξύ τους διαφορές είναι από ελάχιστες έως ανύπαρκτες.

ΕΧΟΥΜΕ και λέμε λοιπόν: Ενα αμαξίδιο η Ν.Δ., ένα και το ΠΑΣΟΚ! Ενας μουσουλμάνος από τη μία, ένας κι από την άλλη! Ενας Ελληνας της Γερμανίας με τους γαλάζιους, ένας και με τους πράσινους, με μόνη διαφορά ότι ο Νεοδημοκράτης μετανάστης ζει στη Στουτγκάρδη, ενώ ο ΠΑΣΟΚος στο Μόναχο…

ΟΙ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ όμως δεν τελειώνουν εδώ. Παρών στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ και γ.γ. της ΓΣΕΕ Κ. Πουπάκης, παρούσα στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ η (αν και λιγότερο προβεβλημένη) πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και τέως αντιπρόεδρος της ΓΣΕΕ Στ. Σαλουφάκου.

ΕΠΙΣΗΣ οι δύο… ομάδες κατεβάζουν από έναν αγρότη (Β. Κανάκας - Χρ. Χατζηαντωνίου), από έναν πρόεδρο νεολαίας (ο Γ. Παπανικολάου της ΟΝΝΕΔ, η Πετρ. Ντελεδήμου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος) και από έναν διπλωμάτη (Κουμουτσάκος εναντίον Δρούτσα).

Η ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ισορροπία ανατρέπεται μόνο στην εκπροσώπηση των επιχειρηματιών και του λεγόμενου μεγάλου κεφαλαίου, καθώς εδώ η Ν.Δ. παίζει με Αλεξ. Πάλλη και Γ. Κασιμάτη, ενώ το ΠΑΣΟΚ μόνο με τον Δ. Ασημακόπουλο. Μια αναγκαία ίσως διαφοροποίηση για να μη γίνουν όλα ίσωμα ανάμεσα στους γαλάζιους πλουτοκράτες και τους πράσινους προλετάριους…

Από τον ΦΙΛΙΠΠΟ ΣΥΡΙΓΟ
http://www.enet.gr/
19-5-2009

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου