Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009
Με λεία 4.100 ευρώ έφυγε άγνωστος δράστης, λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι από τα γραφεία της ΔΕΥΑΗ στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου. Όλα έγιναν μέσα σε λίγα λεπτά, όταν το άγνωστο άτομο εισήλθε μέσα στα κεντρικά γραφεία της Υπηρεσίας Εξόφλησης Λογαριασμών Ύδρευσης του δήμου Ηρακλείου, φορώντας απλώς ένα καπέλο τύπου τζόκεϊ, χειρουργικά γάντια και γυαλιά ηλίου.
Ο άγνωστος άνδρας με την απειλή όπλου που κρατούσε, αφαίρεσε από το ταμείο 4.100 ευρώ, μπροστά στα μάτια των εμβρόντητων υπαλλήλων και πελατών που ήταν εντός του ισόγειου καταστήματος. Και όλα αυτά, αφού είχε προλάβει να ρίξει σπρέι στο πρόσωπο ενός υπαλλήλου που εργαζόταν εκείνη τη στιγμή και προσπάθησε να τον σταματήσει.
Ο δράστης άνετος και χαλαρός, με αργές κινήσεις, βγήκε περπατώντας από τα γραφεία και εξαφανίστηκε. Λες και δεν είχε διαπράξει λίγα δευτερόλεπτα πριν ληστεία, αλλά είχε πληρώσει κάποιο λογαριασμό! Τις κινήσεις του έχουν καταγράψει οι κάμερες του κλειστού κυκλώματος που είναι τοποθετημένες εντός του κτιρίου στην οδό Βύρωνος, απέναντι από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου. Πιθανότατα ο δράστης έφυγε με κάποιο μηχανάκι που είχε σταθμευμένο κοντά στο κατάστημα και εξαφανίστηκε με αυτό μέσα στα γύρω στενά.
Θύμα του σπρέι
Από το σπρέι τραυματίστηκε ο γνωστός αθλητής ΑμΕΑ της ομάδας Τάλως κ. Μανόλης Μαράκης, ο οποίος έχασε προσωρινά την όρασή του. Όμως μετά από τις πρώτες βοήθειες που του προσφέρθηκαν και τη μεταφορά του στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο είναι πολύ καλύτερα στην υγεία του, γλυτώνοντας με κάποια μικρά εγκαύματα.
Πανομοιότυπο κρούσμα
Η ληστεία στη ΔΕΥΑΗ αποτελεί το δεύτερο «χτύπημα» μέσα σε λίγα 24ωρα, που γίνεται με πανομοιότυπο τρόπο, μετά από τη ληστεία στο σούπερ-μάρκετ στη λεωφόρο 62 Μαρτύρων και την περιπέτεια του επιχειρηματία στο Κοκκίνη Χάνι, προκαλώντας ανησυχία στην κοινωνία του Ηρακλείου.
Και στην περίπτωση του σούπερ-μάρκετ ο δράστη, μπήκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και υπό την απειλή όπλου, ανάγκασε την υπάλληλο, που εκείνη την ώρα βρισκόταν στο ταμείο, να του δώσει όσα χρήματα είχε μέχρι εκείνη την ώρα σε αυτό. Ωστόσο αμέσως μετά ο δράστης έγινε καπνός μέσα σε δευτερόλεπτα, φεύγοντας με το μηχανάκι που είχε σταθμεύσει απέξω, αρπάζοντας περίπου 2.000 ευρώ.

Πηγή: Creta - Παγκρήτια Τηλεόραση

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου