Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011

Την ακύρωση των πρωταθλημάτων που ήταν προγραμματισμένα να διεξαχθούν έως τα τέλη του 2011 και την ματαίωση των αποστολών στο εξωτερικό, αποφάσισε η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες. Η ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, διαμαρτύρεται για την περικοπή της επιχορήγησης του 2011 κατά 50% που έχει ως αποτέλεσμα τη δυσλειτουργία του παραολυμπιακού κινήματος 10 μήνες πριν από τους Αγώνες του Λονδίνου.

Η ΕΑΟΜ-ΑμεΑ γνωστοποίησε την αναστολή λειτουργίας της με επιστολές στον υπουργό Πολιτισμού-Τουρισμού κ. Παύλο Γερουλάνο και τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Φίλιππο Σαχινίδη.
«Με έκπληξη είδαμε πρόσφατα, την ΟΠΑΠ ΑΕ να ανακοινώνει την οικονομική ενίσχυση των αθλητικών ομοσπονδιών, με ποσό ύψους πέντε εκατομμυρίων ευρώ. Ποσό που αφορά στην Ολυμπιακή προετοιμασία και το οποίο έχουν λάβει ήδη (τουλάχιστον κατά το ήμισυ) όλες οι ομοσπονδίες.

Την ίδια στιγμή ο παραολυμπιακός αθλητισμός παραμένει παγιδευμένος στη δίνη των οικονομικών προβλημάτων, χωρίς να υπάρχει φως στο τούνελ. Η αναστολή των αθλητικών δραστηριοτήτων, θα έχει ως απώτερο τίμημα να χάσουμε θέσεις για τους Αγώνες της επόμενης χρονιάς και αυτό δεν μπορεί να το χρεωθούμε μόνο εμείς. Συνένοχοι στο “έγκλημα” που βλέπουμε να συντελείται, θα είναι όλοι όσοι μας αγνοούν και επιζητούν (εμμέσως πλην σαφώς) την υποβάθμιση έως και τον πλήρη αφανισμό του αθλητικού παραολυμπιακού αθλητισμού», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή προς τον κ. Γερουλάνο.

«Οδηγούμαστε σε μία κατάσταση, ολοσχερούς διάλυσης, όπου ελλοχεύει ο κίνδυνος τα μέλη του ΔΣ της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ να βρεθούν ακόμη και στη φυλακή, λόγω χρεών προς τρίτους. Φυσικά αυτό δε θα το επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση, ακόμη κι αν χρειαστεί να ¨”ματώσουμε” για να αναστρέψουμε την κατάσταση. Η ΕΑΟΜ-ΑμεΑ βρίσκεται στη χειρότερη θέση των τελευταίων χρόνων.

Το μόνο που μας απομένει είναι να κατεβάσουμε ρολά, να ξεκινήσουμε κινητοποιήσεις και να ψάξουμε το δίκιο μας βγαίνοντας στο δρόμο. Θεωρούμε ότι το καθεστώς που υπάρχει για τα άτομα με αναπηρίες (ΑμεΑ), με την εξαίρεσή τους από κάποια επώδυνα μέτρα, θα πρέπει να έχει ισχύ και στην περίπτωση του παραολυμπιακού αθλητισμού. Να λάβει υπόψη του το υπουργείο Οικονομικών την ιδιαιτερότητα αλλά και το σημαντικό έργο της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, ώστε να λυθούν το συντομότερο δυνατόν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τα νέα μέτρα προς τις αθλητικές ομοσπονδίες.

Γιατί η ΕΑΟΜ-ΑμεΑ εκπροσωπεί συνολικά 18 παραολυμπιακά αθλήματα, με κορυφαίους εκπροσώπους, οι οποίοι αναμένεται να λάμψουν αγωνιστικά και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, κάνοντας για ακόμη μια φορά περήφανη την Ελλάδα», αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ προς τον κ. Σαχινίδη.

vima.gr 26-9-2011

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου