Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

 

Περιθώριο τεσσάρων ημερών σε όσους απαλλάσσονται από το χαράτσι στα ακίνητα, ώστε να στείλουν SMS στον αριθμό 54160 προκειμένου να εξαιρεθούν, δίνει με απόφασή του το υπουργείο Οικονομικών.

Αν δεν το πράξουν έως την Κυριακή 2 Οκτωβρίου θα υποχρεωθούν να καταβάλουν την 1η δόση.

Μεταξύ άλλων διευκρινίζεται ότι τυχόν επιπλέον καταβληθέν ποσό θα συμψηφιστεί σε επόμενους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Η πλήρης ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ έχει ως εξής:

"Το Υπουργείο Οικονομικών καλεί όσους απαλλάσσονται ή δικαιούνται μειωμένης καταβολής του ειδικού τέλους ακινήτων να αποστείλουν γραπτό μήνυμα (sms) κινητής τηλεφωνίας στον αριθμό 54160 αναγράφοντας ΕΤΑ, τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου τους και τον αριθμό της παροχής τους στη ΔΕΗ διαχωριζόμενα με ένα κενό χαρακτήρα, μέχρι τις 2 Οκτωβρίου 2011.

Ειδικότερα, η μειωμένη καταβολή με 0,5 ευρώ αφορά ιδιοκατοικούμενο ακίνητο πολυτέκνων, ανάπηρων με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 80% και υπόχρεων οι οποίοι έχουν προστατευόμενο ανάπηρο τέκνο με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω.

Σε περίπτωση που ο δικαιούχος δεν υποβάλει γραπτό μήνυμα μέχρι τις 2 Οκτωβρίου, θα καταβάλει την πρώτη δόση και με την ίδια διαδικασία μπορεί να στείλει εκπρόθεσμα sms μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2011. Εφόσον η αίτηση γίνει δεκτή θα ληφθεί υπόψη στον πρώτο λογαριασμό που θα εκδοθεί από τη Δ.Ε.Η. μετά την έγκριση της αίτησης.

Επίσης, sms θα στείλουν οι μακροχρόνια άνεργοι και όσοι λαμβάνουν επίδομα ανεργίας τουλάχιστον έξι μήνες πριν την έκδοση του τελευταίου λογαριασμού της ΔΕΗ, οι οποίοι και απαλλάσσονται από την καταβολή του ειδικού τέλους για το ιδιοκατοικούμενο ακίνητό τους".


Πηγή: http://www.capital.gr/News.asp?id=1293242

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου