Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013
Ανάταση-new Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας,
Η κατάσταση στο νέο –σχετικά- κοινό δήμο μας έχει φτάσει στα όρια της.
Δεν θα αναφέρουμε τις κομματικές και παραταξιακές διαμάχες που ταλανίζουν την διοίκησή του.
Δεν θα αναφέρουμε τον πόλεμο για τις αρχηγίες των ήδη υπαρχόντων συνδυασμών με σκοπό τη νομή της εξουσίας.
Δεν θα αναφέρουμε καν την έλλειψη ικανοτήτων στον τομέα της διοίκησης και το διορισμό ανθρώπων, που από το πουθενά και μόνο μέσω προσωπικών γνωριμιών και ρουσφετιών «μανατζάρουν» εδώ και δεκαετίες δημοτικούς οργανισμούς, επιχειρήσεις και βρίσκονται σε νευραλγικά πόστα.
Δεν θα αναφέρουμε καν τους «κομπολογάκηδες» που παίζουν με τις χάντρες ολημερίς, έχοντας διοριστεί αναξιοκρατικά, ενώ νέα παιδιά με προσόντα, θέληση και δύναμη να προσφέρουν, ψάχνουν αδιάκοπα και ατελέσφορα για εργασία.
Θα αναφέρουμε όμως την γενικότερη αθλιότητα που επικρατεί στον τόπο μας.
Σε ένα Κερατσίνι και μία Δραπετσώνα που κανείς ποτέ δεν τα εκτίμησε, ούτε τους έδωσε σημασία, παρά μόνο τα χρησιμοποίησε ως χωματερή της Αττικής.
Τι να πρωτοθυμηθούμε από τότε που ήμασταν μικρά παιδιά;
Τη χαβούζα με τα λύματα όλης της Αττικής που κατοικοέδρευε στον τόπο μας;
Τη χωματερή με τα απορρίμματα όλης της Αττικής, που άσχετα αν ήταν τοξικά ή μη, νοσοκομειακά ή οικιακά, βρισκόταν επί δεκαετίες πάλι σ’ εμάς;

Τον σταθμό (υποσταθμό λένε κάποιοι για να μειώσουν τη σημασία του) της ΔΕΗ που μας γέμισε χαράτσια και έδινε ρεύμα σε όλη την Αττική;
Το νεκροταφείο όλου του Πειραιά που πάλι είναι σ’ εμάς;
Το πιο βρώμικο κομμάτι του ΟΛΠ που μας ανήκει;
Τη μόλυνση όλων των ακτών μας και την απουσία καθαρισμού τους;
Η υποβάθμιση μας δεν έχει τέλος.
Μπορούμε να αναφέρουμε δεκάδες τέτοια παραδείγματα, μόνο και μόνο σε μία συζήτηση μεταξύ μας αλλά δεν θα το κάνουμε προς το παρόν.
Το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα λειτουργούσαν πάντα ως ο βόθρος της Αττικής και όλοι όσοι διοίκησαν το δήμο για δεκαετίες το ανέχτηκαν.
Μόνο από τα αντισταθμιστικά οφέλη της υποβάθμισης μας -που αναφέραμε παραπάνω- θα έπρεπε να ήμασταν από τους πιο πλούσιους δήμους της Ελλάδος, αν όχι ο πιο πλούσιος.
Και τι είμαστε;
Καταχρεωμένοι μέχρι το λαιμό, με μία ανεργία να τσακίζει τον κόσμο, τους δρόμους γεμάτους σκουπίδια και την ανέχεια να ξεπερνάει κάθε λογικό ποσοστό.
Αλήθεια, που είναι όλα αυτά τα λεφτά που εισπράττει ή πρέπει να εισπράττει εδώ και δεκαετίες το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα;
Αναρωτήθηκε κανείς;
Μήπως έγιναν τίποτα σπουδαία έργα και δεν το έχουμε αντιληφθεί;
Μερικοί θα τρέξουν να προλάβουν να υπερασπιστούν δημάρχους από την ιστορία του δήμου μας και να πουν «έγινε αυτό, έγινε εκείνο…»
Ίσως κάποτε και έγιναν και κάποια έργα. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό;
Απολύτως τίποτα, γιατί ζούμε σε άθλιες συνθήκες ζωής, ίσως τριτοκοσμικές μερικές φορές και με την υγεία πολλών δημοτών κατεστραμμένη από τον βόθρο που μας έχουν τάξει να ζούμε.
Το 2013 είμαστε από τους ελάχιστους δήμους που έχουν ακόμα προσφυγικές κατοικίες από το 1922 και κοντέινερ για τους σεισμοπαθείς. Αλήθεια, πότε ήταν ο σεισμός που τους ξεσπίτωσε; Το 1999 ή μήπως επαναλήφθηκε μόνο για το δήμο μας;
Εμείς, αγαπημένοι φίλοι μας, θέλουμε να τα αλλάξουμε όλα αυτά γιατί πιστεύουμε ότι δεν μας αξίζουν.
Θέλουμε να δώσουμε στο δήμο μας την αξιοπρέπεια και την ανάταση που χρειάζεται. Ξέρουμε ότι μπορούμε να βάλουμε τα πράγματα σε μία τάξη και να τα οργανώσουμε.
Δεν τάζουμε, ούτε υποσχόμαστε τρελά πράγματα όπως κάνουν όλοι.
Δεν έχουμε κομματικές δεσμεύσεις, ούτε πατρόνες που να μας λένε τι να κάνουμε.
Είμαστε καθαροί, έντιμοι και με αποδεδειγμένη δυνατότητα στη διοίκηση.
Όσο μας γνωρίζετε, τόσο θα καταλαβαίνετε τι επιθυμούμε και στο τέλος θα αντιληφθείτε ότι η επιθυμία μας και το όραμα μας είναι και δικά σας.
Όλα στη ζωή δεν είναι μόνο χρήμα αλλά ακόμα και εκεί που χρειάζεται, ο δήμος μας είναι τόσο πλούσιος που μπορεί να τα βρει και να δημιουργήσει υποδομές, χωρίς να επιβαρύνει στο ελάχιστο του δημότες του.
Σε επόμενες ανακοινώσεις μας θα μας γνωρίσετε πιο καλά και θα διαβάσετε τις θέσεις μας και τις προτάσεις μας, μία προς μία, πάνω σε κάθε θέμα που σας και μας απασχολεί.
Ελάτε μαζί μας να αλλάξουμε τα πράγματα.
Ελάτε να βάλουμε τον πολίτη πάνω από το δήμο και όχι το δήμο πάνω από τον πολίτη.
Ελάτε να φτιάξουμε μια άσπρη μέρα μέσα στην καταχνιά που μας έχουν τάξει οι, έως τώρα, κυβερνώντες.

Με εκτίμηση
Δημοτική Ανάταση
www.facebook.com/Dimotiki.Anatasi
Dimotiki-Anatasi.blogspot.com
twitter.com/DimotikiAnatasi
youtube.com/DimotikiAnatasi

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου