Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ κ. ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠ.ΕΣ. “ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ”

“Η προσβασιμότητα υποδομών, υπηρεσιών και αγαθών, αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη διασφάλιση της ισότιμης συμμετοχής των Ατόμων με αναπηρία στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας”, τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Ζώης, σήμερα στο Ζάππειο Μέγαρο, στο πλαίσιο της παρουσίασης του “Εγχειριδίου Μεθοδολογίας Ελέγχου Προσβασιμότητας Δημόσιων Υπηρεσιών και Υποδομών” από τον Υπουργό Εσωτερικών Καθηγητή κ. Προκόπη Παυλόπουλο.
Όπως ανέφερε ο κ. Ζώης, “Το εγχειρίδιο που εκπονήθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών / Γ.Γ.Δ.Δ. & Η.Δ., θεωρούμε ότι αποτελεί βασικό κρίκο μιας γενικότερης αλυσίδας ενεργειών και πρωτοβουλιών που αναπτύσσουμε στο χώρο της Δημόσιας Διοίκησης σε συνεργασία με το αναπηρικό κίνημα προς την κατεύθυνση της εξίσωσης των ευκαιριών για όλους τους πολίτες.

Στόχος της δημιουργίας του είναι η διαμόρφωση μιας κοινής μεθοδολογίας στις διαδικασίες ελέγχου προσβασιμότητας των υποδομών και των υπηρεσιών του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. και των Ο.Τ.Α. α΄ και β΄ βαθμού από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, ώστε οι έλεγχοι να γίνονται με τρόπο συστηματικό και ενιαίο. Παράλληλα δε παρέχει τις αναγκαίες πληροφορίες και διευκρινήσεις για την ισχύουσα νομοθεσία, λειτουργώντας ταυτόχρονα και ως εργαλείο ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των ελεγχόμενων υπηρεσιών.

Τόσο τα ερωτηματολόγια όσο και το εγχειρίδιο μεθοδολογίας καταρτίσθηκαν από Διϋπουργική Επιτροπή αποτελούμενη από εκπροσώπους συναρμοδίων Υπουργείων, του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, του Σώματος Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας - Πρόνοιας, της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών”.

Αναφερόμενος στην πολιτική του Υπουργείου Εσωτερικών, ο κ. Ζώης, επεσήμανε: “Έχουμε δρομολογήσει σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών για την ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του προβλήματος της προσβασιμότητας των ΑμεΑ σε δημόσια κτίρια τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο. Μεριμνήσαμε και μεριμνούμε, μέσω Ολοκληρωμένου Προγράμματος Δράσης, για την προσβασιμότητα στα δημόσια κτίρια, συγκεντρώνοντας στοιχεία για πάνω από 5.500 κτιριακές δομές του Δημοσίου. Εφαρμόζουμε πιστά την ισχύουσα νομοθεσία για την προσβασιμότητα στα δημόσια κτίρια υποστηρίζουμε τα Ελεγκτικά Σώματα του Κράτους στην άσκηση του έργου τους”.

“Τα άτομα με Αναπηρία διαθέτουν σημαντικές δυνάμεις δημιουργίας. Το μόνο που χρειάζονται είναι τη στήριξη και την εμπιστοσύνη μας για να μπορέσουν να τις απελευθερώσουν και να τις αναδείξουν. Η κοινωνία απαιτεί συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και απτά αποτελέσματα. Και προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε” κατέληξε στον χαιρετισμό του ο κ. Ζώης

www.leukipoli.gr στις 10/07/2009

100 φορές παρουσίαση για την προσβασιμότητα ειδικά στα δημόσια κτίρια και εδώ και μια δεκαετία δεν έχει αλλάξει τίποτα!

Το δούλεμα πάει σύννεφο!

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου