Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010
Το ακίδα στα πλαίσια της ευγενικής του προσφοράς προς τους κ.κ. αναγνώστες - αναγνώστριες του, εγκαινιάζει μια σειρά μαθημάτων προπαγάνδας.

Ο στόχος και το όφελος προφανές, μέσω της προπαγάνδας κυριαρχούνται και διοικούνται οι μάζες δεν λύνονται πραγματικά προβλήματα και η όποια άρχουσα τάξη και κατάσταση δεν στριμώχνεται ποτέ αρκετά ώστε να παραχωρήσει είτε μέρος της εξουσίας, είτε μέρος του πλούτου που συσσωρεύει και που μέσω αυτής της συσσώρευσης και πάλι συνεχίζει να πολτοποιεί τα ατομικά και συλλογικά δικαιώματα ατόμων και ομάδων και φυσικά να κυριαρχεί.
Η ανάλυση του μηχανισμού χειραγώγησης των συνειδήσεων, μπορεί να μην φέρει άμεσα οφέλη σε αυτόν που την κάνει τον διαφοροποιεί όμως ΑΜΕΣΑ από τα υπόλοιπα πρόβατα στο μαντρί διότι, μπορεί υλικά να μην έχει κερδίσει την πλήρη ελευθερία του, είναι όμως ελεύθερος πνευματικά και στη συνείδησή του και τότε είναι ζήτημα χρόνου, η απελευθέρωση και από τα κοινωνικά δεσμά των σύγχρονων κοινωνικών καταπιεστικών δομών.

Άρθρο πρώτο:
Βάζουμε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα. (με την κατάλληλη προβιά, βεβαίως, βεβαίως..)
Η αναγνώριση του ρόλου, του καταπιεστή και του δεσμοφύλακα αμέσως θα τον εξέθετε και δεν θα ήταν δυνατόν να διατυπώνει λόγο πιστευτό στα "κορόϊδα" που οφείλει να κρατά μαντρωμένα.

Τι κάνουμε λοιπόν;
Πολύ απλά προωθούμε ένα δικό μας άνθρωπο, είτε τάζοντας, είτε εκβιάζοντας με κάθε τρόπο και στην κυριολεξία τον τοποθετούμε επι κεφαλής ενός συνδικάτου, μιας οργάνωσης, ενός φορέα. Παρακάμπτουμε δηλαδή την διαδικασία των εκλογών, ως κάτι το τυπικό και απλά διαδικαστικό.
Ο αχυράνθρωπος για να είναι πιστευτός και για να μην εξεγείρει τις συνειδήσεις των πολιτών και των μελών της κοινωνικής ομάδας πρέπει να δείχνει και ότι παράγει έργο αλλά και ότι κοπιάζει για να παράξει έργο. Επί της ουσίας το έργο του, ποτέ δεν θίγει τα συμφέροντα της ηγετικής ομάδας και των συμφερόντων της, αλλά προσφέρει ως κατάκτηση το αυτονόητο και ότι ήταν πιο ώριμο και από σάπιο μήλο, για να πέσει στο έδαφος και στα στόματα των πεινασμένων.

Στα πλαίσια της συντήρησης της εικόνας των εκλεγμένων δοτών, τίθενται κατά καιρούς η επίλυση θεμάτων εκ του μη υπάρχοντος ή διογκώνοντας ένα απλό ζήτημα τόσο πολύ που να φανεί ότι ο ταλαντούχος - εκλεκτός μέσα στη φοβερή ικανότητά του, το επέλυσε.

Παράδειγμα:
Πρόσφατο παράδειγμα είναι το θέμα της μη πληρωμής διοδίων από τα αναπηρικά αυτοκίνητα, που ενώ υπάρχουν προεδρικά διατάγματα και υπουργικές αποφάσεις από το 2007 κάποιοι εντέχνως δημιούργησαν θέμα. Με αυτό τον τρόπο προσπαθούν να δημιουργήσουν το προφίλ του άξιου «αγωνιστή».

Ακόμη πιο αποτελεσματικός είναι ο αχυράνθρωπος όταν έχει προωθηθεί χωρίς ποτέ η ηγετική ομάδα και οι καταπιεστές να του έχουν πει, πόσο τον ευγνωμονούν για τις θέσεις του και την πρακτική του.
Στην περίπτωση αυτή στην οποία υπάρχει και η αυτάρκεια του βλάκα που ως γνωστόν είναι πανίσχυρη, ο αχυράνθρωπος νομίζει ότι παράγει έργο και ότι είναι επωφελής και το σύνολο.
Εκεί τα πράγματα για τους κατέχοντες και εξουσιάζοντες είναι ιδιανικά και επειδή το γνωρίζουν αυτό επιδιώκουν να ταΐζουν και τη ματαιοδοξία κάποιων και έτσι το γαϊτανάκι καλά κρατεί.

Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση ο δοτός συνδικαλιστής να είναι ένα απλό λαμόγιο, που όσο κατέχει τη θέση, ενδιαφέρεται απροκάλυπτα να βολέψει την τσέπη, τη φάση του, τους δικούς, τους κολλητούς του και πάει λέγοντας.
Τα μαθήματα προπαγάνδας και διαχείρισης του ταλαίπωρου κοσμάκη θα συνεχιστούν από μέρους μας και θα το κάνουμε θέλοντας να δείξουμε σε όλους αυτούς τους φίλους και συναδέλφους, ότι κανένα μα κανένα φρούριο δεν είναι απόρθητο και σιγά - σιγά να μάθει και ο κόσμος της αναπηρίας να διεκδικεί αυτά που του ανήκουν ακόμη και αν αυτοί που του τα στερούν είναι ανάπηροι οι ίδιοι.

Κάθε αγώνας για κοινωνική δικαιοσύνη είναι αγώνας καθαρός και έντιμος, όλα τα άλλα είναι της γριάς άμα πίνει κανένα ποτηράκι που λένε και στο χωριό του πατέρα μου...

ΑΚΙΔΑ

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου