Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

 

Καθώς είμαι βέβαιος ότι διέλαθε της προσοχής σας, σας παρουσιάζω μια ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Παν. Κουρουμπλής στον υπουργό Αμύνης κ. Πάνο Μπεγλίτη. Αφορά την αποφασισθείσα κατάργηση του «Ταμείου Αρωγής Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου» για την οποία ο ανεξάρτητος βουλευτής εκφράζει την οργή του. Οπως αναφέρει ο κ. Κουρουμπλής το Ταμείο συστάθηκε το 1949 για την προστασία των Αναπήρων Πολέμου και των οικογενειών τους με παροχή ισόβιας οικονομικής ενίσχυσης.

Επιπλέον, ο βουλευτής καταγγέλλει ότι στο Ταμείο υπηρετούν μόνον 8 μόνιμοι υπάλληλοι, έναντι 19 θέσεων που προβλέπονται, υπονοώντας ότι ορθότερη θα ήταν όχι μόνον η διατήρησή του, αλλά και η πρόσληψη επιπλέον 11 υπαλλήλων…

Διαβάζοντας την ερώτηση, το πρώτο που αναρωτήθηκα είναι πόσοι ανάπηροι πολέμου παραμένουν εν ζωή, δεδομένου ότι αν τραυματίσθηκαν στην τελευταία πολεμική εμπλοκή της χώρας, πρέπει να κοντεύουν τα 100 έτη ζωής. Ακόμη κι αν το Ταμείο καλύπτει τους τραυματισθέντες στον Εμφύλιο, όλοι τους έχουν υπερβεί τα 85 έτη και είμαι σίγουρος ότι ο κ. Μπεγλίτης έχει ήδη λάβει πρόνοια να συνεχίσουν να παίρνουν τις συντάξεις τους, καθώς δεν θα είναι πολύ περισσότεροι από τους… υπαλλήλους του Ταμείου.

Δεν θα αναπαρήγαγα την ερώτηση του κ. Κουρουμπλή αν δεν ήταν επιβεβαιωτική του νοσηρότατου τρόπου που εξακολουθούν να λειτουργούν οι εκπρόσωποί μας. Εθισμένοι στην εξυπηρέτηση των πελατειακών τους εξαρτήσεων και των προνομίων των δυνάμει ψηφοφόρων τους δεν αντιλαμβάνονται καν ότι αυτή ήταν η βασική αιτία της σημερινής μας κατάντιας. Ο κ. Κουρουμπλής ρωτά τον κ. Μπεγλίτη «ποιες άμεσες ενέργειες θα λάβει για να συνεχίσει να λειτουργεί το Ταμείο, επισημαίνοντας ότι βάση του Συντάγματος δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το κράτος έχουν ακόμη και οι χήρες ή τα ορφανά των πεσόντων στον πόλεμο».

Εν ολίγοις ο βουλευτής, όπως και πολλοί ομόλογοί του, αντί να ασχολείται με τον εντοπισμό των χιλιάδων «μαϊμούδων» Αναπήρων του ΙΚΑ στους οποίους το κόμμα του σκανδαλωδώς χάρισε συντάξεις, θέλει να μας πείσει ότι εξακολουθούν να χρήζουν κρατικής ενίσχυσης ακόμη και τα ορφανά του Εμφυλίου. Αδιαφορώντας για την «λεπτομέρεια» ότι τα μικρότερα εξ αυτών είναι 62 ετών…

Του Kωνσταντινου Ζουλα
Hμερομηνία : 15-10-11 Copyright: http://www.kathimerini.gr

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου