Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Σε κατάληψη της εισόδου του υποκαταστήματος της ΔΕΗ στο Κερατσίνι, προχώρησαν σήμερα το πρωί (21/11/2011) κάτοικοι και φορείς του δήμου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καταβολή του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Κατάληψη στα γραφεία της ΔΕΗ Κερατσινίου
Κατάληψη στα γραφεία της ΔΕΗ στο Κερατσίνι

Σε κατάληψη της εισόδου του υποκαταστήματος της ΔΕΗ στο Κερατσίνι, προχώρησαν σήμερα το πρωί κάτοικοι και φορείς του δήμου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την καταβολή του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Ο δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας, Λουκάς Τζανής, είπε ότι η σημερινή κινητοποίηση είναι προειδοποιητική και τόνισε ότι ο δήμος αναμένει τη διευκρινιστική εγκύλιο του υπουργείου Οικονομικών για να δει ποιές ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού αφορά η εξαίρεση από τη διακοπή του ρεύματος.
Σημειώνεται ότι η ΔΕΗ μετά από εντολή του υπουργείου Οικονομικών, "παγώνει" τις διακοπές ρεύματος σε όσους καταναλωτές δεν πλήρωσαν το τέλος ακινήτων, έως ότου ετοιμαστεί υπουργική απόφαση στην οποία θα προβλέπεται η εξαίρεση ή η απαλλαγή από το ειδικό τέλος ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
Ο κ.Τζανής χαρακτήρισε άδικο και παράνομο το μέτρο του τέλους ακινήτων, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και ανέφερε ότι ο δήμος έχει καταθέσει αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο Επικρατείας, κατά της σχετική υπουργικής απόφασης.

Στοπ στις διακοπές ρεύματος από τη ΔΕΗ
Τόνισε, επίσης, ότι όσοι πολίτες του δήμου αδυνατούν να πληρώσουν μπορούν να προσέρχονται στο δήμο προσκομίζοντας τον λογαριασμό και τα έγγραφα από τα οποία προκύπτει η αδυναμία τους, ώστε ο δήμος να προχωρά στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΔΕΗ.
Ο δήμαρχος Κερατσινίου κάλεσε για άλλη μία φορά σε συνεργασία και κλιμάκωση των ενεργειών τις Δημοτικές Αρχές των όμορων Δήμων του Πειραιά, ώστε να δημιουργηθεί ΠΑΜΠΕΙΡΑΪΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, ενάντια στο μέτρο.
Αντιδράσεις και στην Πάτρα
Υπό κατάληψη βρίσκονται τα γραφεία της ΔΕΗ επί της Ακτής Δυμαίων, στην Πάτρα. Εκπρόσωποι φορέων και μέλη επιτροπών που έχουν συστήσει πολίτες προχώρησαν στην κατάληψη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επιβολή του ειδικού τέλους ακινήτων.
Επίσης, όπως υποστηρίζουν, προχώρησαν σε αυτήν την ενέργεια, προκειμένου να αποτρέψουν τυχόν διακοπή ρεύματος σε νοικοκυριά, που δεν έχουν να πληρώσουν το ειδικό τέλος. Μάλιστα όπως ανέφεραν σκοπεύουν να βρίσκονται σε καθημερινή βάση έξω από το κτίριο της ΔΕΗ.

Πηγή: http://www.e-go.gr/news/article.asp?catid=17826&subid=2&pubid=128858453&tag=20696

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου