Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011
Τις κατηγορίες των συνταξιούχων οι οποίοι εξαιρούνται από τις περικοπές στις συντάξεις καταγράφει εγκύκλιος του υπουργού Εργασίας, Γ. Κουτρουμάνη.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο:
1Από τη μείωση κατά 40%, από 1/11/2011, στο ποσό της μηνιαίας κύριας σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ για τους συνταξιούχους των φορέων κύριας ασφάλισης, αρμοδιότητας του υπουργείου, εξαιρούνται:
n Οι συνταξιούχοι αναπηρίας ή γήρατος που λαμβάνουν το εξωιδρυματικό επίδομα ή το επίδομα απολύτου αναπηρίας.
n Τα θύματα τρομοκρατικών ενεργειών ή βίαιων συμβάντων και οι ορφανικές οικογένειες αυτών.
n Οι συνταξιούχοι αιμορροφιλικοί, μεταμοσχευόμενοι από συμπαγή όργανα, οι πάσχοντες από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου, μεσογειακή αναιμία που λαμβάνουν σύνταξη με βάση τον Ν. 612/77, οι συνταξιούχοι που παίρνουν το εξωιδρυματικό επίδομα και πάσχουν από μυασθένεια, ακρωτηριασμό, φωκομέλεια, σκλήρυνση κατά πλάκας, οι συνταξιούχοι γονείς, αδέλφια και οι σύζυγοι ανάπηρων καθώς και τα συνταξιούχα ορφανά και από τους δύο γονείς παιδιά που πάσχουν από νοητική υστέρηση, αυτισμό ή πολλαπλές βαριές αναπηρίες.

n Οσοι έχουν συνταξιοδοτηθεί με το καθεστώς των υπερβαρέων επαγγελμάτων, δηλαδή συνταξιούχοι του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με τις ειδικές προϋποθέσεις λόγω απασχόλησης σε μεταλλεία - λιγνιτωρυχεία - υποθαλάσσιες εργασίες για τους οποίους έχει καταβληθεί το ειδικό πρόσθετο αυξημένο επασφάλιστρο, καθώς και οι συνταξιούχοι του ΤΑΠ-ΔΕΗ με τις ειδικές προϋποθέσεις λόγω απασχόλησης σε ορυχεία, σταθμούς παραγωγής και δίκτυα και για τους οποίους έχει καταβληθεί το ειδικό αυξημένο πρόσθετο επασφάλιστρο.
n Οσοι έχουν συνταξιοδοτηθεί με τριάντα πέντε (35) τουλάχιστον έτη πραγματικής ασφάλισης, άρα και όσοι έχουν συνταξιοδοτηθεί με τις διατάξεις περί 37ετίας όπου δεν απαιτείτο η συμπλήρωση ορίου ηλικίας.

n Οι συνταξιούχοι του NAT.
2Από τη μείωση 20% του ποσού της μηνιαίας κύριας σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.200 ευρώ των συνταξιούχων του NAT και των φορέων κύριας ασφάλισης, αρμοδιότητας υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, εξαιρούνται:
n Οι συνταξιούχοι αναπηρίας ή γήρατος που λαμβάνουν το εξωιδρυματικό επίδομα ή το επίδομα απολύτου αναπηρίας.
n Τα θύματα τρομοκρατικών ενεργειών ή βίαιων συμβάντων και οι ορφανικές οικογένειες αυτών.

Πηγή: http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4669985
Η Εγκύκλιος

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου