Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Ο κόμπος έφθασε στο χτένι για πολλούς ασθενείς στα Γιάννενα

Ο κόμπος έφθασε στο χτένι για πολλούς ασθενείς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, αφού τις πρώτες ημέρες του νέου χρόνου δεν υπάρχουν υλικά ούτε για δείγμα, με αποτέλεσμα αρκετές προγραμματισμένες επεμβάσεις να μην γίνονται! Χθες, με τη δικαιολογία, ότι δεν είχαν δοθεί από το Υπουργείο νέες τιμές για αγορά υλικών, δεν έγιναν χειρουργεία σε κάποιες κλινικές, με αποτέλεσμα πολλοί ασθενείς, αλλά και συγγενείς τους, να ζητούν άμεσες εξηγήσεις από την Διοίκηση του Νοσηλευτικού Ιδρύματος.

Το πρόβλημα με την απουσία υλικών δεν είναι καινούργιο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Εδώ και καιρό, τόσο το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και οι ασθενείς ταλαιπωρούνται από ελλείψεις σε βασικά υλικά, όπως γάζες, εργαλεία κτλ, ενώ πολλές είναι οι κλινικές που υπολειτουργούν.

Και όλα αυτά έρχονται μετά την επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Νίκου Πολύζου στα Γιάννινα, αλλά και μετά το δημοσίευμα του «Π.Λ.», που έκανε λόγο για λουκέτο σε κάποια Νοσοκομεία της Ηπείρου και συγχώνευσή τους με άλλα!

Η Κυβέρνηση βαφτίζει… «επανασχεδιασμό του Υγειονομικού Χάρτη της χώρας» το πιθανό «λουκέτο» σε Νοσοκομεία, με τη δικαιολογία της εξοικονόμησης πόρων.

Υπενθυμίζεται ότι ως μια χαρακτηριστική περίπτωση «κακής χωροθέτησης μονάδων υγείας», αναφέρεται η Ήπειρος στη σχετική εισήγηση της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, για την οποία τονίζεται ότι «Άρτα, Πρέβεζα, Φιλιάτες, Ηγουμενίτσα: Τρεις νομοί, τέσσερις πόλεις και ισάριθμα νοσοκομεία. Κάθε πόλη διαθέτει το δικό της, ωστόσο ο όγκος των ασθενών μετακινείται συστηματικά προς τα νοσοκομεία Ιωαννίνων, «Χατζηκώστα» και Πανεπιστημιακό.

 

http://www.thebest.gr/

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου