Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Απλήρωτοι παραμένουν εδώ και τρεις μήνες οι συμβασιούχοι που προσλήφθηκαν με την προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Συνδέσμου Παραπληγικών και του υπουργείου Υγείας και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών (ΚΕΑΤ). Οι συμβασιούχοι αυτοί μαζί την εργασιακή ανασφάλεια – ενόψει της λήξης των συμβάσεών τους στις 31.8.2010 – αντιμετωπίζουν καθημερινά το άγχος της επιβίωσης καθώς δεν έχουν να πληρώσουν το ΤΕΒΕ – αμείβονται με μπλοκάκι – τα ενοίκια, τα δάνεια και τις άλλες υποχρεώσεις τους.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΚΕΑΤ με ανακοίνωσή του καταγγέλλει την προκλητική καταπάτηση απ' την ηγεσία του υπουργείου Υγείας στοιχειώδους δικαιώματος των εργαζομένων για μηνιαία καταβολή των δεδουλευμένων και ζητά την άμεση καταβολή τους. «Θεμελιώδης προϋπόθεση για την απρόσκοπτη λειτουργία και ανάπτυξη του ΚΕΑΤ, που αποτελεί το μοναδικό δημόσιο ειδικό κέντρο για τυφλούς, είναι η διασφάλιση του δικαιώματος στην εργασία, όλων ανεξαίρετα των εργαζομένων σε αυτό (μόνιμοι, συμβασιούχοι εταιρείας "Πρωτοπορία", συμβασιούχοι έργου, stage κλπ.)» τονίζει ο Σύλλογος των Εργαζομένων και ζητά τη μονιμοποίησή τους και την απορρόφησή τους χωρίς προϋποθέσεις στο ΚΕΑΤ.

Τέλος, ζητά την αναβάθμιση του ΚΕΑΤ σε κέντρο πανελλαδικής εμβέλειας με την ίδρυση ειδικού γυμνασίου, λυκείου και επαγγελματικών σχολών για τυφλούς και την ενίσχυση του τυπογραφείου ως εθνικού τυπογραφείου για τυφλούς (γραφή Braile και βιβλία με μεγενθυμένα γράμματα).
Καταγγελία των γονιών
Την προκλητική απόφαση του ΔΣ του ΚΕΑΤ – με εξαίρεση την ψήφο του εκπροσώπου του σωματείου εργαζομένων – που αρνήθηκε να δώσει τον προαύλιο χώρο του ΚΕΑΤ για την πραγματοποίηση εκδήλωσης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων παιδιών του ΚΕΑΤ, του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων και της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), καταγγέλλουν οι σύλλογοι των αναπήρων και γονιών. Εδώ και βδομάδες οι σύλλογοι ζήτησαν το χώρο για να γίνει εκδήλωση την 1η Ιούνη. Μετά από κωλυσιεργία πολλών ημερών η διοίκηση του ΚΕΑΤ ενημέρωσε ότι ο χώρος δε θα δοθεί, γιατί δεν ενδείκνυται και… για λόγους ασφαλείας! Αυτό που τους ενοχλεί είναι η αγωνιστική δράση των συλλόγων αυτών, για τα δικαιώματα των μαθητών και εργαζομένων του ΚΕΑΤ και συνολικά των αναπήρων.

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου