Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Με αφορμή την συμμετοχή των συναδέλφων στην ΠΙΚΠΛΑΖ στο χώρο του ΚΑΑΠΒ, χαιρετίζουμε το γεγονός και ευχόμαστε καλό καλοκαίρι στους συναδέλφους με υγεία και εποικοδομητικές δραστηριότητες.

Ευχόμαστε όλα να κυλήσουν ομαλά και ελπίζουμε ειδικότερα να μην επαναληφθούν φαινόμενα που έγιναν τα τελευταία δύο χρόνια που όχι μόνο μας λύπησαν αλλά και μας προσέβαλαν σαν ανάπηρους πολίτες.

Όπως το γεγονός να γίνονται έργα καθαρά προεκλογικού χαρακτήρα εν μέσω της κολυμβητικής περιόδου παρεμποδίζοντας τους συναδέλφους και αφήνοντας "κληρονομιά" στο χώρο, γαρμπίλι στο χώρο στάθμευσης κινητικά αναπήρων και γρασίδι στο μισό λειτουργικό χώρο της παραλίας. Και είναι προσβολή για τους κινητικά ανάπηρους πολίτες να δημιουργείς έργα απροσπέλαστα, περιορίζοντας την κίνηση ίσως στο μοναδικό χώρο στην Ελλάδα που έχει σκοπό την παροχή πλήρους πρόσβασης στο φυσικό περιβάλλον.

Σε ότι δε αφορά τη διαμονή υπό τύπου κατασκήνωσης επιλεγμένων κινητικά αναπήρων με κριτήρια που ποτέ δεν δημοσιοποιήθηκαν σε καθαρά ακατάλληλους χώρους δεν έχουμε τίποτα να πούμε από το προφανές, το λογικό και το νόμιμο.

Ότι οι σκηνές δεν είναι ξύλινες παράγκες και ότι οι ξύλινες παράγκες που στέκουν σε ένα χώρο φυσικού κάλλους σαν μικρός οικισμός από φαβέλες, πέραν του παρανόμου της δόμησης τους, οι συνθήκες "διαβίωσης" σε αυτές λίγο έλειψαν να είναι η αιτία, σε συνάδελφό μας, να επέλθει το μοιραίο.

Χαρακτηρίζουμε δε τουλάχιστο ανόητο έως ενοχλητικό να επιμένουν ορισμένοι να θέλουν το 2010 να θεωρούν προσφορά στους κινητικά ανάπηρους κατασκήνωση εν είδει φιλανθρωπίας Φρειδερίκης και να μην απολογούνται για την διαχείριση του δημόσιου χώρου και την όποια "συμβουλευτική" τους στους κρατικούς φορείς. Δεν αντιλαμβάνονται ότι είναι τόσο προφανές ότι ζητούν για άλλη μια φορά να προταχθεί το "συμφέρον" των υμετέρων και μάλιστα προκλητικά.

Αν έχει έννοια η φιλοξενία, συναδέλφων, σε γειτνίαση με την παραλία και το φυσικό κάλλος του χώρου του ΚΑΑΠΒ, είναι σε πλαίσια φιλοξενίας, απόρων συναδέλφων, από όλη ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, που δεν έχουν τη δυνατότητα στο χώρο κατοικίας τους να έχουν τέτοια παροχή ή στα πλαίσια προώθησης του ειδικού τουρισμού, όχι μόνο εντός της χώρας αλλά και πανευρωπαϊκά και φυσικά σε χώρους απόλυτα νόμιμους και σε συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.

Αρκετά πλέον η αμετροέπεια ορισμένων που έχουν γίνει τροχοπέδη στην ανάπτυξη νέων ιδεών και στην διατήρηση διαχειριστικών λογικών της δεκαετίας του 1950 που όχι μόνο είναι εκτός τόπου και χρόνου, είναι σπάταλη!

Τυχαίο; δε νομίζω, όπως λέει και το τηλεοπτικό σποτ που προβάλλεται αυτό τον καιρό...!!!!

Γεράσιμος Πόλης

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου