Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2010
Την παρέμβαση του πρωθυπουργού για τα όσα συμβαίνουν στο χώρο της Υγείας, ζήτησε ο Ανδρέας Βγενόπουλος σε συνέντευξη Τύπου για τις εξελίξεις στο χώρο της Δημόσιας και Ιδιωτικής Υγείας, αλλά και στον Όμιλο Υγεία.
«Η δημόσια Υγεία βρίσκεται σε πλήρη κατάρρευση και εάν τελικά συμβεί αυτό θα έχει επιπτώσεις και στην ελληνική οικονομία» είπε ο κ.Βγενόπουλος.

Συμπλήρωσε ότι όσα έχουν γίνει στο χώρο της Υγείας τα τελευταία χρόνια είναι «ένα σκάνδαλο Siemens επί 40 ή 150 φορές, ανάλογα με το πόσο πίσω πηγαίνουμε χρονικά».
Ο κ. Βγενόπουλος τόνισε ότι με τρεις απλές κινήσεις και δράσεις μέσα σε λίγους μήνες μπορεί να βελτιωθεί σημαντικά η κατάσταση στον τομέα της Υγείας: Ο έλεγχος των οικονομικών των νοσοκομείων από ελεγκτικές εταιρείες (ισολογισμοί, διπλότυπο σύστημα, απογραφή αποθηκών κλπ), η πλήρης μηχανογράφηση των εφαρμογών και η καθιέρωση ηλεκτρονικής διεξαγωγής των διαγωνισμών.
«Στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, στον "Ευαγγελισμό", δεν υπάρχει σύστημα διαχείρισης αποθηκών. Πώς γίνονται οι νέες παραγγελίες» αναρωτήθηκε.
Αναφερόμενος στην υπουργό Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, είπε ότι είναι μια τίμια πολιτικός με ήθος, αλλά δεν μπορεί να κάνει το έργο που τις έχει ανατεθεί.
Σχετικά με τις ρυθμίσεις που ανακοίνωσαν τα υπουργεία Υγείας και Οικονομικών, ο κ. Βγενόπουλος είπε ότι επιβραβεύονται οι απατεώνες έναντι των τιμίων.

Πηγή: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artId=337972&dt=16/06/2010

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Loading...