Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Μεγάλη ταλαιπωρία για δεκάδες τετραπληγικούς – παραπληγικούς του δημοσίου, οι οποίοι όχι μόνο τον τελευταίο χρόνο δεν λαμβάνουν κανονικά το επίδομα βοήθειας από την Πρόνοια της Νομαρχίας αλλά καλούνται να προσκομίσουν εκ νέου δικαιολογητικά για την αναθεώρηση των φακέλων τους.
Το κυριότερο όμως, το οποίο και καταγγέλλουν οι δικαιούχοι είναι η απρεπής και προσβλητική συμπεριφορά, του υπευθύνου για το τομέα αυτό του τμήματος Πρόνοιας, ο οποίος ξεκαθάρισε σε δικαιούχο πως δεν πρόκειται να λάβει το επίδομα αν δεν του καταθέσει προηγουμένως τα δικαιολογητικά!

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επίδομα οι δικαιούχοι το λαμβάνουν κανονικά κάθε δίμηνο με ημερομηνία κατάθεσης των χρημάτων στους λογαριασμούς τους περίπου τη 10η του μήνα.
Οι δικαιούχοι έλαβαν χρήματα τον Δεκέμβριο του 2009, και στη συνέχεια στις 13-14 Μαρτίου 2010, χρονικό διάστημα που υπερβαίνει το δίμηνο που γίνεται κανονικά η καταβολή. Μετά από πιέσεις και διαμαρτυρίες των δικαιούχων η πληρωμή του επιδόματος έγινε χθες, ενώ άγνωστο παραμένει πότε θα λάβουν το επόμενο.
Παράλληλα στα μέσα Μαΐου οι δικαιούχοι έλαβαν και έγγραφο από την αρμόδια υπηρεσία με θέμα «Αναθεώρηση επιδόματος τετραπληγικών – παραπληγικών ασφαλισμένων δημοσίου» με το οποίο τους ζητείται να προσκομίσουν όσο το δυνατόν συντομότερα ορισμένα δικαιολογητικά τα οποία θα ελεγχθούν στο πλαίσιο της αναθεώρησης του φακέλου της επιδότησης τους.
Όμως για τους δικαιούχους, η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, δεν ήταν η από την αρχή συλλογή όλων αυτών των δικαιολογητικών, αλλά η απρεπής και ανάρμοστη συμπεριφορά υπαλλήλου της υπηρεσίας στον οποίο απευθύνθηκαν για να ενημερωθούν πότε θα λάβουν τα χρήματα τους!
Όπως οι ίδιοι οι καταγγέλλοντες επισημαίνουν, σε τέτοιους είδους υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με ειδικές ομάδες πολιτών, θα έπρεπε να υπηρετούν άνθρωποι οι οποίοι τουλάχιστον θα έχουν κοινωνική ευαισθησία και τη στοιχειώδη ευγένεια.
Πηγή : Ροδιακή

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου