Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Φ. Μελάς: «Στην πρώτη γραμμή τα Α.Μ.Ε.Α.»

Για το πρόγραμμα «Πράξεις» που, δίνει τη δυνατότητα σε ΑΜΕΑ να ανακουφιστούν μέσω των ιαματικών ιδιοτήτων της μουσικής, μίλησε ο Δήμαρχος Κερατσινίου, Φώτης Μελάς, στο dimarxe.gr news. Ο κ. Μελάς εξήρε το έργο της ΔΗ.Κ.Ε.ΠΟ.Κ. και του Προέδρου Γ. Τζιώτη καθότι, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, τα άτομα που παρακολουθούν το πρόγραμμα-πρότυπο του Δήμου έχουν επιδείξει σημαντική βελτίωση στην υγεία τους.

«Ως Δήμος Κερατσινίου έχουμε ανθρώπινο πρόσωπο. Πάνω από όλα βάζουμε τον άνθρωπο. Σκεπτικό μας είναι να βοηθούμε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Ειδικά τα ΑΜΕΑ τα έχουμε στην πρώτη γραμμή.

Σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού Κερατσινίου δημιουργήσαμε ένα πρόγραμμα ώστε να χρησιμοποιήσουμε τις ιδιότητες της θεραπευτικής μουσικής που χαρίζει εκτόνωση σε αυτά τα παιδιά. Το πρόγραμμα έχει σημαντική προσέλευση και όλοι είμαστε χαρούμενοι που καταφέραμε να δώσουμε λίγη χαρά σε αυτούς τους ανθρώπους», ανέφερε ο Φ. Μελάς.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Κερατσινίου: «Τα παιδιά αυτά συμμετέχουν στη ζωή, κοινωνικοποιούνται καλύτερα, μειώνεται το άγχος τους και αντιμετωπίζουν τη μοναξιά τους. Προσπαθούμε τα ΑΜΕΑ να φύγουν από την απομόνωση και το περιθώριο και να συμμετάσχουν στην κοινωνία ανάλογα με τις δεξιότητές τους».

Ωστόσο εξέφρασε το παράπονό του για την έλλειψη κέντρου αποκατάστασης των ΑΜΕΑ στην ευρύτερη περιοχή της β’ Πειραιά: «Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε έναν χώρο αποκατάστασης των ατόμων με ιδιαίτερες ικανότητες. Έχουμε ένα χώρο και θα τον διαθέσουμε. Θέλω να πιστεύω πως, σε συνεργασία με την Πολιτεία, θα τα καταφέρουμε διότι αυτά τα παιδιά μόλις τελειώσουν το δημοτικό σχολείο δεν έχουν τι να κάνουν. Το κέντρο αποκατάστασης θα βοηθήσει ώστε το κάθε άτομο να εκπαιδεύεται στις δεξιότητές του. Λέμε ότι εκσυγχρονιζόμαστε αλλά αν δεν δώσουμε την πρέπουσα σημασία σε αυτή την κοινωνική ομάδα δεν θα έχουμε πετύχει τίποτα…»

Ολόκληρη η ενδιαφέρουσα τοποθέτηση του Φώτη Μελά στο dimarxe.gr news

 

Πηγή: http://www.dimarxe.gr/article.php?id=1264

 

ΤΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΑΦΙΛΟΞΕΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ !!!

ΛΙΓΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ ΚΥΡΙΕ ΜΕΛΑ !!!

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου