Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Ένα «νέο» υπουργείο ήρθε να μας κάνει παρέα μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό, το υπουργείο υγείας, διατροφής και άθλησης.

Απ’ ότι φαίνεται στην Ελλάδα λύσαμε όλα τα άλλα προβλήματα και ήρθε η ώρα για δια(σ)τροφή και άθληση, καταργώντας ουσιαστικά την πρόνοια ή την κοινωνική αλληλεγγύη. Γιατί ποιος τα χρειάζεται αυτά σήμερα στην Ελλάδα; Ποιος υπουργός ή πρωθυπουργός θέλει να βλέπει «αντιαισθητικούς» αναπήρους ή γέρους και να φροντίζει γι’ αυτούς;

«Όχι κύριοι, εσείς που τα χρειάζεστε αυτά να πάτε να πέσετε στον καιάδα. Εμείς θέλουμε μόνο όμορφες κοπέλες με αθλητικά κορμιά και νέους που ασχολούνται με την άθληση. Τίποτα άλλο. Αφού να σκεφτείτε θα φτιάξουμε και υπουργείο μόδας, αξεσουάρ και ενδυμασίας. Οι υπόλοιποι να πάτε να πνιγείτε. Όλοι μαζί. Μπορεί προεκλογικά να φωνάζαμε για τους μετανάστες, τους ανάπηρους, τις κακοποιημένες γυναίκες, τους ηλικιωμένους και άλλους αλλά τώρα δεν σας χρειαζόμαστε, γιατί μας χαλάτε την αισθητική. Δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να είναι ποδηλάτης, άσχετα αν πέφτει από το ποδήλατο κάθε τρεις και λίγο και ο προηγούμενος να ήταν ποδοσφαιριστής, άσχετα αν σε κάθε προπόνηση πάθαινε μηνίσκο αλλά είναι ‘αθλητές’. Αν μπορείτε κι εσείς βρωμοανάπηροι κάντε τα», εννοούσε ο νομοθέτης…

Κι έτσι έγινε. Το υπουργείο υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης μετονομάστηκε, για να συνάδει με τα πρότυπα της Αρείας φυλής, που καλείται να σώσει τη χώρα των εκλεκτών απατεώνων.

Φυσικά καλούνται και τα «μιάσματα» να την σώσουν, εμείς δηλαδή με τα καροτσάκια, τις πατερίτσες και τα λευκά μπαστούνια. Γιατί μπορεί να μην μας θεωρούν ικανούς για τίποτα αλλά μας θεωρούν κατάλληλους για αφαίμαξη.

Μπορεί να μην μας δίνουν καρότσια γιατί στοιχίζουν αλλά μας ζητούν φόρους.

Μπορεί να μην θέλουν να μας ακούν και να μας βλέπουν αλλά θέλουν να βλέπουν τα λεφτά μας.

Το μόνο που μένει τώρα είναι να κάνουν και μια προσβάσιμη φυτεία, να μας βάψουν μαύρους και να μας βάλουν σε μία γραμμή παραγωγής αλλά μακριά από τα σαλόνια της άθλησης και της διατροφής γιατί όπως είπαμε χαλάμε την εικόνα του υγιούς, αρτιμελή και εύρωστου νέου που προσπαθεί η κυβέρνηση να επιβάλει ακόμα και με την επιλογή των κυβερνητικών στελεχών, εκτός μία δύο εξαιρέσεων που με τον καιρό θα τις φτιάξει.

Ίσως αν δεν είχαμε αναπηρία και είχαμε κάνει και μία ξεβράκωτη φωτογράφιση στο playboy να ήμασταν κατάλληλοι για θέση συμβούλου ή ακόμα καλύτερη, αλλά όπως βλέπετε ο δικός μας κώλος δεν πουλάει.

Όπως και να έχει, όποια ονομασία και να δώσουν, αυτό το υπουργείο όπως και πολλά άλλα δεν θα πάψουν να είναι για τους αναπήρους υπουργεία αναγκαστικής δίαιτας, εξάντλησης και καταστροφής.

Άντε βρε παλιόπαιδα και εις ανώτερα !!!

 

Βασίλης Δημητριάδης

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου