Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010
Αθήνα
06/09/2010
Προς
1.
Υπουργό Υγείας Άθλησης και Διατροφής κ. Λοβέρδο
2.
Υφυπουργό Υγείας Άθλησης και Διατροφής κ. Τιμοσίδη

ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Κύριε υπουργέ,
κύριε υφυπουργέ,
Με την επιστολή μας αυτή θέλουμε να καταγγείλουμε, ως μέλη του Δ.Σ., την αντικαταστατική και παράνομη  λειτουργία της Εθνικής Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων - Ε.Ο.Κ.Α. όσον αφορά τη διαχείριση δημοσίου χρήματος αλλά και τις δράσειςτης, για τις οποίες δυστυχώς ενημερωνόμαστε από τρίτους  ή από το διαδίκτυο, όπως συνέβη με το δημοσίευμα της online έκδοσης της Ελευθεροτυπίας της 14/6/2010 με τίτλο «Η νέα εποχή της πρότυπης παραλίας στο ΚΑΑΠ Βούλας».
Εσείς όμως ως υπουργείο, είναι αδιανόητο να δίνετε 90.000 ευρώ για την διαχείριση της προσβάσιμης παραλίας του ΚΑΑΠ Βούλας στην Ε.Ο.Κ.Α μέσω της ΕΣΑΜΕΑ χωρίς να έχετε αντίστοιχη απόφαση αποδοχής από το Δ.Σ της Ε.Ο.Κ.Α. Πέραν αυτού δεν ήμασταν ενημερωμένοι ούτε καν για τις προσλήψεις με τα συγκεκριμένα χρήματα, μεταξύ αυτών και του γιου του προέδρου της Ε.Ο.Κ.Α κυρίου Νικολάου Σκόνη, όπως και για τον ξυλοδαρμό παραπληγικού λουόμενου από τον αρτιμελή αδερφό πάλι του προέδρου της Ε.Ο.Κ.Α κυρίου Νικολάου Σκόνη.
Θεωρούμε ότι η ευθύνη βαραίνει πρώτιστα την ηγεσία του υπουργείου για τις επιλογές του και τις παραλείψεις του, όπως και την ΕΣΑΜΕΑ και τον πρόεδρο της Ε.Ο.Κ.Α κύριο Σκόνη Νικόλαο, που είναι και ο υπεύθυνος.
Επίσης σοβαρή ευθύνη φέρει και η διοικήτρια του ΚΑΑΠ Βούλας κυρία Χαλβατζά που σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μας δήλωσε άγνοια για τα τόσο σοβαρά επεισόδια που προέκυψαν.
Αναμένουμε άμεσα εξηγήσεις και την τιμωρία των υπευθύνων-ανεύθυνων που αμαυρώνουν το αναπηρικό κίνημα με τις πράξεις των ιδίων ή των συγγενών τους γιατί το θέμα θα λάβει πολύ μεγάλες διαστάσεις.
Για τους παραπάνω λόγους σας παρακαλούμε να λάβετε υπόψη σας πολύ σοβαρά το περιεχόμενο της επιστολής μας που αντιπροσωπεύει την άποψη εκατοντάδων αναπήρων που εκπροσωπούμε ως φορείς αλλά και για το κύρος και την αξιοπρέπεια του αναπηρικού κινήματος, όπως και την δίκαιη και διαφανή κατανομή αλλά και διαχείριση του δημοσίου χρήματος.

Μετά τιμής,
Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου
της Εθνικής Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων – Ε.Ο.Κ.Α.

Ρεθυμιωτάκης Γεώργιος - Πρόεδρος του Πανευρωπαϊκού Σωματείου ΑμεΑ, Κρητικού Πελάγους 1, Τ.Κ 13341, Άνω Λιόσια

Δημητριάδης Βασίλειος - Πρόεδρος του Πειραϊκού Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων, Κ. Γεμέλου 27, Τ.Κ 18450, Νίκαια

Ψυχογιού Αικατερίνη - Μέλος του ΔΣ του Παγκρητίου συλλόγου Αναπήρων Πολιτών, Σολωμού Σολωμού 14, Ηράκλειο Κρήτης

Κοινοποίηση:

1.
Γραφείο Πρωθυπουργού
2.
Υπουργείο Οικονομικών (γραφείο υπουργού)
3.
Ε.Ο.Τ.
4.
ΕΣΑΜΕΑ και μέλη αυτής
5.
Ε.Ο.Κ.Α. και μέλη αυτής
6.
Μ.Μ.Ε.
7.
Κ.Α.Α.Π ΒΟΥΛΑΣ

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου