Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010
Είναι κομμένη στα δύο και όμως ζει
Η πρώτη γυναίκα που επέζησε από τέτοιου είδους εγχείρηση
Η 31χρονη Janis Ollson από το Καναδά είναι μητέρα δύο παιδιών και λόγω μιας περιπέτειας που είχε πριν από τρία χρόνια είναι κομμένη στη «μέση». Η Ollson όταν ήταν έγκυος στο δεύτερο παιδί της άρχισε να παραπονιέται για έντονους πόνους στη μέση μετά από εξετάσεις διαπίστωσαν ότι πάσχει από καρκίνο. Συγκεκριμένα είχε σάρκωμα.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των γιατρών στο Τορόντο του Καναδά ούτε οι χημειοθεραπείες ούτε κάποια εγχείρηση θα βοηθούσε την κατάσταση και ουσιαστικά της είπαν ότι ήταν καταδικασμένη να πεθάνει. 

Η ίδια όμως μετά από έρευνα βρήκε ένα νοσοκομείο στη Μινεσότα των H.Π.Α όπου  της πρότειναν να κάνει μία πρωτοποριακή εγχείρηση. Για πρώτη φορά θα δοκίμαζαν να αφαιρέσουν κομμάτια από τη σπονδυλική της στήλη το αριστερό της πόδι και μέρος από τη λεκάνη της.
Η εγχείρηση διήρκεσε 20 ώρες και χρειάστηκαν είκοσι ειδικοί. Λίγες μέρες μετά έκανε μία συμπληρωματική οχτώ ωρών. Τρία χρόνια μετά έχει επιστρέψει στην καθημερινότητά της και προσπαθεί να ζει όσο πιο φυσιολογικά μπορεί. Έχουν γίνει άλλες τρεις εγχειρήσεις μετά τη δική της, όμως μόνο μία γυναίκα εκ των ασθενών μπόρεσε να επιζήσει.

Πηγή: http://www.newsbeast.gr/world/arthro/49640/einai-kommeni-sta-duo-kai-omos-zei/

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου