Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Τα πάντα είναι καλά, με λίγα λόγια όλα Πάγκαλα! Αυτά άκουσε κι ο Πάγκαλος κι άρχισε να μας βρίζει πατόκορφα γι’ αυτά που μας έβαλε να φάμε μαζί του!

Τι καλός άνθρωπος....

Μόνο που τον βλέπω συγκινούμε.

Όταν τον ακούω δε… τα δάκρυα μου ποτάμι. Τέτοια ευφράδεια, τέτοια Πανκαλωσύνη δεν έχω ξαναδεί. Θέλω να τον φτύσω για να μην τον ματιάσω. Άσε δε που όταν ακούω αυτή του την ειλικρίνεια στη φωνή όταν λέει «ναι ρε έφαγα πολύ αλλά φάγατε κι εσείς!» τρελαίνομαι.

Είμαι σίγουρος ότι όταν ήταν στο σχολείο πρέπει να έλεγε όταν τον πιάνανε να κάνει αταξία «γιατί μόνο εμένα κυρία; Κι αυτός έκανε αταξία!!!»

Εγώ θυμάμαι ότι αυτούς τους λέγαμε με κάποια άλλα ονόματα και όχι ειλικρινείς αλλά οι εποχές άλλαξαν απ’ ότι φαίνεται και τώρα ο κύριος αυτός λέγεται, από ορισμένους κάφρους, ειλικρινής.

Επίσης κάποτε αυτό κατά την «ανεξάρτητη» -και καλά- δικαιοσύνη λεγόταν ομολογία και αυτός που το έκανε πήγαινε σούμπιτος για κράτηση μέχρι νεωτέρας.

Φτάσαμε όμως στο σημείο όχι μόνο να μην έχει συλληφθεί για την ομολογία του φαγοποτιού και να δώσει εξηγήσεις αλλά να γυρνά και από κανάλι σε κανάλι συνεχίζοντας την σαχλαμαρολογία και δείχνοντας με το δάχτυλο άλλους για να καλύψει τα δικά του.

Ναι, αυτός ο κύριος με τα 58 ακίνητα που δηλώνει ατυχής κληρονόμος και γελά εις βάρος μας, αυτός που μιλά σαν μεθυσμένος κάπελας και μετά ζητά συγγνώμη μια από τους Γερμανούς, μια από τους Τούρκους, μια από τους Κούρδους και μια από τους Έλληνες και συνεχίζει να δρα βλακωδώς, έχει τη στήριξη της δικής του κυβέρνησης που πριν από λίγο καιρό πάλι έβριζε.

Θα μπορούσα να πω ότι πατά σε δύο βάρκες αλλά φοβάμαι ότι δεν είναι αρκετές κι έτσι θα το αποφύγω.

Αυτό που θα πω όμως είναι ότι είναι από τους κύριους υπαίτιους της βύθισης της χώρας, χωρίς να έχει τα κότσια του «βυθίστε το ‘Χώρα’».

Ένα κακό έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου, ότι έφυγε και άφησε πίσω του να αλωνίζουν όλα αυτά τα περίεργα όντα που μάζεψε από δω και από κει και τα έβαλε στα σαλόνια.

Δυστυχώς το γουρούνι αν το βάλεις στο γρασίδι πάλι λασπόλακκο θ’ ανοίξει. Τρανή απόδειξη η λάσπη που πετούν κάποιοι τέτοιοι τύποι σε όλους μας.

Όχι κύριε Πάγκαλε δεν μιλάμε μόνο για σας. Εσείς είστε το παράδειγμα του, όσο και αν φάει κάποιος ποτέ δεν χορταίνει…

Βασίλης Δημητριάδης

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου