Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Το υπουργείο Υγείας θα προχωρήσει σε συγχωνεύσεις κλινικών, αλλά και σε μείωση των διοικήσεων των νοσοκομείων, σύμφωνα με όσα ανέφερε τη Δευτέρα ο Ανδρέας Λοβέρδος, στη διάρκεια σύσκεψη με τους διοικητές των νοσοκομείων. Συγκεκριμένα, οι κλινικές από 1.900 θα μείνουν 1.600, ενώ οι 136 διοικήσεις που υπάρχουν σήμερα θα φτάσουν τις 83.

«Χαλάμε τα ‘μαγαζιά’ που είχαν δημιουργηθεί… Δεν πειράζει! Κάνουμε αυτό, για να μην αναγκαστούμε να κλείσουμε κάποια νοσοκομεία» είπε χαρακτηριστικά στους διοικητές ο Ανδρέας Λοβέρδος, αφήνοντας αιχμές κατά ορισμένων γιατρών που επι χρόνια χρησιμοποιούσαν τις κλινικές για να δέχονται δικούς τους ασθενείς.

Συμπλήρωσε ότι για το 2011 τα έξοδα κινούνται εντός του προϋπολογισμού, ωστόσο θα γίνουν περαιτέρω περικοπές ύψους 350 εκατ. ευρώ.

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς από τη λειτουργία των ολοήμερων νοσοκομείων θα υπάρξουν έσοδα ύψους 85 εκατ. ευρώ.

Αναφορικά με την κίνηση στο ΕΣΥ επισήμανε ότι το 2010 σημειώθηκε αύξηση της τάξης του 20%, ενώ στους πρώτους μήνες του 2011 η αύξηση φτάνει το 10%.

sofokleous10.gr

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου