Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Αυστριακός γιατρός, φέρεται να έκανε πειράματα με βλαστοκύτταρα σε 379 ασθενείς, εν αγνοία τους, έως τα τέλη του 2007! Ενδέχεται να καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 ετών, εφόσον καταδικαστεί.
Ο λόγος για τον ουρολόγο -χειρουργό Χανς Στράσερ, ο οποίος κατέθεσε σε δικαστήριο στο Ινσμπρουκ ότι, «δεν είναι ένοχος».

Η βασική κατηγορία, που βαρύνει τον γιατρό, είναι ότι «απογοήτευσε ασθενείς, στους οποίους έκανε θεραπεία για ακράτεια ούρων’, ενώ δεν τους ενημέρωσε σε καμία χρονική στιγμή ότι αποτελούν ένα τμήμα ενός συνολικού πειράματος».

Παράλληλα, ο γιατρός αντιμετωπίζει, επίσης, την κατηγορία της υπεξαίρεσης από το Ταμείο του νοσοκομείου, όπου υπηρετούσε, ποσού ίσου με 1,1 εκατομμύριο ευρώ, δηλαδή 1,6 εκατομμύριο δολάρια.

«Έχετε μπροστά σας τον εξέχοντα επιστήμονα, που παρασύρθηκε στις εγκληματικές ενέργειες, κινούμενος από απληστία και φιλοδοξία», τόνισε ο εισαγγελέας σήμερα στην εναρκτήρια αγόρευσή του. «Ο κατηγορούμενος δεν έκανε καμία επαφή με την κρατική Επιτροπή Ηθικής δεοντολογίας», στον ιατρικό τομέα, πρόσθεσε ο εισαγγελέας.

Την εισαγγελική μομφή, ο συνήγορος του Στράσερ απέρριψε, τονίζοντας ότι «οι θεραπείες του ουρολόγου-χειρουργού δεν χρειάζονταν την έγκριση» αυτής της Επιτροπής.

Η δίκη αυτή γίνεται βάσει «αυτεπάγγελτης δίωξης» εκ μέρους της Κατηγορούσας Αρχής. Όμως, σε βάρος του Στράσερ εκκρεμεί τώρα ένας μεγάλος αριθμός μηνύσεων, που κατέθεσαν πρώην ασθενείς του.

skai.gr

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου