Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2009

«Αυξάνονται κατά 3,1% οι δαπάνες για την υγεία και την πρόνοια, όπως επίσης έχουμε και αύξηση 1% όσον αφορά το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων», δήλωσε χθες η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του 2010.
Τι είπε η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου για τις προσλήψεις νοσηλευτών στο ΕΣΥ

Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου αναφερόμενη στο θέμα των προσλήψεων ανακοίνωσε ότι «πρόκειται εντός των επόμενων ημερών και πριν λήξει η χρονιά να γίνει μία μεγάλη προκήρυξη για 3.102 νοσηλευτές στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και 116 των ειδικών διατάξεων για τους πολύτεκνους και για τα άτομα με αναπηρία. Ταυτόχρονα – συνέχισε – είναι ισχυρή η δέσμευση και αποτυπώνεται στον Προϋπολογισμό του 2010 για νέα μεγάλη προκήρυξη 3.000 νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού, αναγκαίου για τη λειτουργία των νοσοκομείων, πέραν των συνταξιοδοτήσεων με τη νέα χρονιά».
Επιπλέον,η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ανέφερε ότι

«μπορέσαμε μέσα σε είκοσι μέρες να προσλάβουμε -έχουν ήδη φύγει με ΦΕΚ στα νοσοκομεία- διακόσιους έντεκα μόνιμους νοσηλευτές. Άλλοι τετρακόσιοι με την ίδια μέθοδο των κυλιόμενων πινάκων του ΑΣΕΠ θα έρθουν τον Ιανουάριο. Προχωρήσαμε με γρήγορες διαδικασίες σε επικουρικό νοσηλευτικό προσωπικό άλλων διακοσίων θέσεων, για να στηρίξουν τη λειτουργία των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και λόγω της αντιμετώπισης της πανδημίας, αλλά και ευρύτερα για τις ανάγκες που υπάρχουν».

Η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου μιλώντας για τον τομέα της υγείας στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή, αναφέρθηκε ακόμα στα χρέη του ΕΣΥ, τη θέση της χώρας μας ανάμεσα στις ευρωπαϊκές χώρες του ΟΟΣΑ όσον αφορά το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, το σύστημα προμηθειών, την πολιτική του φαρμάκου, τις ελλείψεις στα νοσοκομεία, το σύστημα εφημεριών, τα προβλήματα στις Μονάδες Εντατικής και για την ψυχική υγεία.

http://www.healthview.gr/

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου