Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Μοιάζει κακόγουστο αστείο αλλά μόνο αστείο δεν είναι. Εγκύκλιος του ΟΓΑ που εκδόθηκε προ μερικών εβδομάδων, αναπροσαρμόζει προς τα κάτω (και πολύ κάτω μάλιστα) τα ποσά προς τους ασφαλισμένους με παραπληγία του οργανισμού, για την προμήθεια των απαραίτητων καθετήρων για διαλείποντες ακρωτηριασμούς, για πεοκαλύπτρες και ουροσυλλέκτες. Στο όνομα της σφικτής οικονομικής πολιτικής, οι του ΟΓΑ οικονομικοί εγκέφαλοι επέλεξαν να βάλουν πλαφόν (το είδαμε κι' αυτό) και στο κατούρημα!

Πιo συγκεκριμένα: Τα χορηγούμενα του ΟΓΑ βάσει της νέας εγκυκλίου για διαλείποντες καθετηριασμούς είναι μόλις 540€. Το συγκεκριμένο χορηγούμενο ποσό φτάνει για την πραγματοποίηση της ανάγκης, τρισήμισι φορές την ημέρα, όποιο επιπρόσθετο πληρώνεται πλέον απ' την τσέπη του παραπληγικού ασφαλισμένου. Χορηγείται επίσης ποσό 120€ για πεοκαλύπτρες και ουροσυλλέκτες που δεν επαρκεί ούτε για 30 πεοκαλύπτρες τον μήνα. Σε απλά ελληνικά, τέρμα τα πολλά νερά, αναψυκτικά και λοιπά πιώματα για τους ασφαλισμένους στον ΟΓΑ παραπληγικούς, "κράτει το κατούρημα στα όρια του σκασίματος" και όποιος αντέξει άντεξε.

"Είναι επιστημονική φαντασία αυτό που συμβαίνει" μας λέει ο εκδότης με παραπληγία Νίκος Βουλγαρόπουλος που έθεσε εις γνώσιν μας την ... αντιουρητική του ΟΓΑ εγκύκλιο. Και συμπληρώνει : "Χρειάζεται να αποκτήσουμε γνώσεις χημείας, να εφεύρουμε νέους τρόπους και μεθόδους ουροσυλλογής. Είτε δια της εξατμίσεως των ούρων είτε δια της εξαγωγής των ούρων σε σκόνη..."

Πηγή: http://www.enet.gr/?i=news.el.epi-isois-orois&id=114205


ΑΙΣΧΟΣ!!! ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ;;;

Εάν ισχύσει αυτό οι περισσότεροι θα γίνουν νεφροπαθείς! Τότε θα είναι μικρότερο το κόστος της επιπλεον αιμοκαθαρσης και νοσηλείας;

Καλά βρε απιθανοι, τι θα κάνει ο Παραπληγικός με τα καθετηρακια;

ΕΜΠΟΡΙΟ;

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου