Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2009

Τροποποιείται το νομοθετικό πλαίσιο για τις προσλήψεις διδασκόντων σε σχολεία ειδικής αγωγής

Καταργούνται τα ακριβοπληρωμένα σεμινάρια των 400 ωρών που έκαναν εκπαιδευτικοί για να τα χρησιμοποιήσουν ως προσόντα διορισμού τους σε σχολεία ειδικής αγωγής. Πρόκειται για σεμινάρια τα οποία έκαναν εκπαιδευτικοί κυρίως σε πανεπιστημιακά ιδρύματα, καταβάλλοντας δίδακτρα που έφταναν πολλές φορές τα 2.500 ευρώ, προκειμένου να αποκτήσουν τη διδακτική επάρκεια για τη διδασκαλία τους σε σχολεία ειδικής αγωγής. Η κατάργησή τους δε αποτελούσε χρόνιο αίτημα των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών της χώρας.

Οπως δήλωσε χθες η υφυπουργός Παιδείας κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου , τα σεμινάρια αυτά «αποτελούν εμπαιγμό τόσο για την επιμόρφωση που παρέχουνόσο και για τους κατόχους αναγνωρισμένων τίτλων σπουδών στην ειδική αγωγή».

Παράλληλα όμως και όπως έγινε γνωστό, θα τροποποιηθεί άμεσα το νομοθετικό πλαίσιο για τις προσλήψεις εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής και θα ενταχθούν όλοι οι σχετικοί κλάδοι (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας) στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

«Η αγωγή ατόμων με ειδικές ανάγκες αποτελεί μια διάσταση της δημόσιας εκπαίδευσης, την οποία αντιμετωπίζουμε με ιδιαίτερη ευαισθησία» δήλωσε χθες η κυρία Χριστοφιλοπούλου. «Οι μαθητές με ειδικές ανάγκες είναι μέλη της κοινωνίας μας και απαιτούν σεβασμό, κατάλληλες υλικοτεχνικές υποδομές και συνδρομή από επιστημονικά καταρτισμένο και εξειδικευμένο προσωπικό» κατέληξε.

Το υπουργείο Παιδείας έχει ήδη εξαγγείλει την καθιέρωση ενιαίου συστήματος αμοιβών στον δημόσιο τομέα της χώρας ώστε να αρθούν οι χρόνιες αδικίες σε βάρος επαγγελματικών τάξεων.

http://www.tovima.gr/


Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Loading...