Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009
Και ξαφνικά μας αγαπούν όλοι!
Μια μέρα το χρόνο όλοι θαυμάζουν, αγαπούν και συναισθάνονται τα άτομα με αναπηρία, με ειδικές ανάγκες ή όπως θες πες τα! Αναζητούν λέξεις δίχως καμία ουσία για να δημιουργήσουν φράσεις με τις οποίες θα καλύψουν το κενό των υπολοίπων 364 ημερών!

Και ξαφνικά μας αγαπούν όλοι!
Ο καθημερινός βιασμός των δικαιωμάτων και πολλές φορές και των σωμάτων των αναπήρων αλλά σίγουρα ο ψυχικός τους δεν αντικαθίσταται με λέξεις, χτυπήματα στην πλάτη και ψευτοκολακίες του στυλ ειδικές ικανότητες και άλλου τέτοιου είδους σαχλαμάρες.
Ειδικές ικανότητες έχουν μόνο φανταστικά πρόσωπα όπως ο σούπερμαν κι ο σπάιντερμαν. Όλοι οι άλλοι έχουμε τις ικανότητες που μας προίκησε ο Θεός και η φύση και το ένστικτο αυτοσυντήρησης που έχει ενεργοποιηθεί μετά από μια αναπηρία.

Και ξαφνικά μας αγαπούν όλοι!
Και μιλούν για τις 3 Δεκέμβρη στα κανάλια αρκεί το θέμα μας να μην ξεπερνά τα 15 δευτερόλεπτα. Κάπου χωμένοι ανάμεσα στον Κωστέτσο, τη Μπάστα και τα μπούτια της κάθε εκκολαπτόμενης ψωνάρας προσπαθούμε να αναδείξουμε τα προβλήματα που οι άλλοι μας δημιουργούν με τη στάση και τη συμπεριφορά τους.

Και ξαφνικά μας αγαπούν όλοι!
Η ευθύνη όμως είναι και δική μας γιατί πρώτα εμείς πρέπει να αγαπήσουμε τον εαυτό μας γι' αυτό που είναι και να τραβήξουμε τη μοναχική και ξεχωριστή πορεία μας μην αναμένοντας τίποτα από τους άλλους και μένοντας έξω από το μαντρί που μας σπρώχνει το κράτος, η κοινωνία και το ίδιο μας το συνάφι!
Φανταστείτε αν δεν το έκανε αυτό ο Χώκινς τι θα ήταν τώρα. Βέβαια η Ελλάδα δεν συγκρίνεται με την Αγγλία αλλά όλοι έχουμε μια μικρή Αγγλία στο μυαλό μας. Ας την ενεργοποιήσουμε.
Θυμάμαι έναν παλιό και σημερινό υπουργό της κυβέρνησης που είπε κάποτε όταν έκανε μια πράξη για την οποία ουσιαστικά θα έπρεπε να είχε γίνει από χρόνια «ίσως το κάνω για να σώσω την ψυχή μου!»
Η ψυχή δεν σώζεται με τσάμπα προσφορές πραγμάτων που μας ανήκουν αλλά με την καθημερινή στάση και συμπεριφορά μας!

Και ξαφνικά από αύριο δεν θα μας αγαπούν όλοι!!!


Βασίλης Δημητριάδης

Πρόεδρος του Πειραϊκού Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου