Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010
Για σας που ταξιδεύετε…

Ένα διαφορετικό ξενοδοχείο

Το εντυπωσιακό design του σαλονιού αποτελείται από γουστόζικα μαύρα δερμάτινα καθίσματα. Η οροφή είναι διακοσμημένη με άσπρα σφαιρικά φωτιστικά… ενώ οι τοίχοι με έντονες πορτοκαλί αποχρώσεις.

Εκ πρώτης όψεως ο χώρος θυμίζει πολυτελή ξενώνα. Από κανένα στοιχείο δεν προκύπτει ότι το ανθρώπινο δυναμικό αυτού του ξενοδοχείου αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά από ανθρώπους με κινητικές, αισθητηριακές ή νοητικές αναπηρίες.

«Απασχολούμε 22 εργαζόμενους, από τους οποίους οι 17 έχουν κάποιο είδος αναπηρίας» δηλώνει ο διευθυντής του ξενοδοχείου " Grenzfall" Thomas Binroth (39) που άρχισε να λειτουργεί την επιχείρηση στις 1. Αυγούστου και ανήκει στο κατηγορία των συναδέλφων του που έχουν αναπηρία.

«Σκοπός είναι να προσφέρουμε στους ανθρώπους αυτούς μια καλή ευκαιρία απασχόλησης. Σε μια άλλη ξενοδοχειακή επιχείρηση αυτό δύσκολα θα ήταν εφικτό». Σε αυτές απαιτείται η τελειότητα… στο «GRENZFALL" που σημαίνει «οριακό» οι ρυθμοί είναι πιο χαλαροί. Για να έχουν οι φιλοξενούμενοί μας μια ευχάριστη διαμονή ωστόσο τα πάντα είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες του προσωπικού μας που καλείται να τους εξυπηρετήσει.

Η Marion K. (22) που εργάζεται ως υπηρεσία δωματίου και έχει δυσκολίες στη μάθηση χρειάζεται επιπρόσθετο χρόνο για να ανταποκριθεί τα καθήκοντά της.

«Σ΄ ένα άλλο ξενοδοχείο θα απαιτούνταν να καθαρίσω το δωμάτιο μέσα σε 8 λεπτά. Αυτό δεν μπορώ να το καταφέρω. Εδώ συνεργάζομαι με άλλο ένα άτομο και έχουμε 40 λεπτά στη διάθεσή μας», μας λέει η ίδια.

Η Tania P. (22) που από την γέννησή είναι 80% τυφλή εργάζεται στην ρεσεψιόν. Για την διευκόλυνση στην εξάσκηση των δικών της καθηκόντων εξυπηρετείται από έναν προς τις δικές της ανάγκες προσαρμοσμένο ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Ο σερβιτόρος Christoph Z. (31) ίσως να μην μπορεί να κινήσει και τα δυο του χέρια , έμαθε όμως να τα καταφέρνει εξίσου καλά και με το ένα.

Και σε ποιους πελάτες απευθύνεται κυρίως το ξενοδοχείο;

«Στοχεύουμε κυρίως στην εξυπηρέτηση των ανθρώπων με αναπηρίες», απαντά ο Thomas Binroth. "Ο χώρος μας δεν έχει κανένα εμπόδιο γι` αυτούς. Οι χρήστες αμαξιδίου δεν ταλαιπωρούνται από ανισόπεδες επιφάνειες στους χώρος του ξενοδοχείου. Οι χώροι υγιεινής διαθέτουν όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό. Οι τοίχοι και των 5 ορόφων είναι βαμμένοι σε διαφορετικές αποχρώσεις για να διευκολύνουν τους πελάτες μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες προσανατολισμού».

Το ξενοδοχείο αυτό όμως το προτιμούν και πολλοί άλλοι άνθρωποι …

«Ναι, αυτό είναι αλήθεια», απαντά ο διευθυντής του ξενοδοχείου προσθέτοντας

«Οι άνθρωποι που έρχονται σε μας εκτιμούν την εγκαρδιότητά και το φιλικό μας περιβάλλον. Αυτό είναι για πολλούς πολύ πιο σημαντικό από την τελειότητα».

Για όσους θέλουν να το επισκεφτούν, το ξενοδοχείο «Grenzfall» βρίσκεται στο Βερολίνο (Mitte). Η διανυκτεύρευση είναι 69 ευρώ (ανάλογα με την σεζόν) - διεύθυνση Integrationshotel Grenzfall Berlin
Ackerstraße 136, 13355 Berlin, Telefon: +49-30 / 34 33 33-00 ή στο http://www.hotel-grenzfall.de/bistro/

Μετάφραση: Θωμαή Μαυράκη

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ωραίο άρθρο, μπράβο.
Απλά μια διευκρίνηση επειδή στο άρθρο αναφέρεται τιμή 69€.
Η τιμή στο site προκύπτει για δίκλινο 100-120€ την μέρα (σε off-peak περιόδους). Δεν είναι και άσχημα για Βερολίνο.
Να κανονίσουμε καμία πενταήμερη εκδρομή ΑΜΕΑ ?

ΑΚΙΔΑ είπε...

Θα πρέπει να ρωτήσω την κοπέλα που έκανε τη μετάφραση. Καλή ιδέα η εκδρομή

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου