Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2010

imageΗ αναπηρία κώλυµα για τη Φιλοσοφική!

Αλαλούµ µε το Μηχανογραφικό των ΑµεΑ υποψηφίων
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Νίκος Μάστορας

Την απουσία συντονισµού που επικρατεί στα πανεπιστήµια καταδεικνύει ο αλλοπρόσαλλος τρόπος αντιµετώπισης των υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις.

Φέτος δόθηκε η δυνατότητα στα ιδρύµατα να αποφασίζουν για τους υποψηφίους µε αναπηρίες τους οποίους µπορούν να εξαιρέσουν, αν λόγω της φύσης της επιστήµης είναι δυσχερής για αυτούς η παρακολούθηση, προκειµένου να συνταχθεί ειδικό Μηχανογραφικό Δελτίο. Οµως αποτέλεσµα ήταν να δηµιουργηθούν ανισότητες.
Οπως αναφέρει σε οργισµένη επιστολή διαµαρτυρίας που απέστειλε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνοµοσπονδίας Ατόµων µε Αναπηρία (ΕΣΑµεΑ) κ. Ι. Βαρδακαστάνης προς την υπουργό Παιδείας, ορισµένα τµήµατα (π.χ. Ελληνικής Φιλολογίας στο Δηµοκρίτειο Πανεπιστήµιο Θράκης, Ναυπηγικής στοΤΕΙ Πειραιά κ.ά.) απέκλεισαν όλες τις παθήσεις!
Την ίδια στιγµή, άλλα Ιδρύµατα δεν απέκλεισαν καµία πάθηση (π.χ. Πάντειο Πανεπιστήµιο, Πανεπιστήµια Πειραιά, Θεσσαλίας, Πελοποννήσου κ.ά.) ενώ τµήµατα κάποιου ΑΕΙ/ ΤΕΙ απέκλεισαν κάποιες παθήσεις και το ίδιο ακριβώς τµήµα σε άλλο ΑΕΙ/ΤΕΙ αποκλείει άλλες ή δεν αποκλείει καµία (π.χ.Πολιτικών Μηχανικών Αριστοτέλειου Παν/µιου Θεσσαλονίκης, καµία αποκλειόµενη πάθηση ενώ στο Πολιτικών Μηχανικών Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, 5 αποκλειόµενες παθήσεις). Τέλος,υπάρχουν τµήµατα που δεν αποκλείουν κανέναν (π.χ. Νοµική στο Δηµοκρίτειο Πανεπιστήµιο Θράκης) και τµήµατα στο ίδιο ίδρυµα που σπάνε ρεκόρ: Ιστορία και Εθνολογία µε 35 αποκλειόµενες παθήσεις (από σύνολο 58 του καταλόγου)!
«Διερωτώµαστε µε ποιο κριτήριο τα άτοµα µε προβλήµατα όρασης ή κινητικά προβλήµατα µε ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω αποκλείονται από σχολές όπως λ.χ. η Ιστορίας και Εθνολογίας. Με τι κριτήρια αποφάσισαν τα τµήµατα για τις αποκλειόµενες παθήσεις;
Και εάν υπάρχουν αιτιολογηµένες αποφάσεις, πώς η Σύγκλητος κάθε Ιδρύµατος ενέκρινε τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις των τµηµάτων της;», τονίζει ο κ. Βαρδακαστάνης, κάνοντας λόγο για «όνειδος».
Η ΕΣΑµεΑ καλεί την κ. Διαµαντοπούλου να καταργήσει το εν λόγω Μηχανογραφικό και να δοθεί δικαίωµα εγγραφής όλων των υποψηφίων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις οι οποίες συµπεριλαµβάνονται στην κείµενη νοµοθεσία στις σχολές προτίµησήςτους, προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα προσφύγει στο Συµβούλιο της Επικρατείας.

Πηγή: http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4604575

 

ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΗΜΕΝΟΣ !!!

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΚΕΨΗ !!!

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ, ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΣΧΟΛΩΝ  ΚΑΙ ΚΥΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕ !!!

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΟΣ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΡΟΥΣΒΕΛΤ. Ο ΔΕ ΧΩΚΙΝΣ ΤΕΤΡΑΠΛΗΓΙΚΟΣ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΜΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΥΡΙΟΙ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΨΕΤΕ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΑ, ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ. ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΜΟ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΓΙΑ ΣΑΣ ΑΡΙΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΦΥΛΗ;;;

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ Η ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΚΛΑΨΟΥΡΙΖΕΙ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ !!!

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Loading...