Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Ένας χρόνος πέρασε από την έκρηξη βόμβας στα Πατήσια, που σκότωσε τον 15χρονο Αφγανό και τραυμάτισε σοβαρά την αδελφή του. Η οικογένεια, που προσπαθεί να ορθοποδήσει με την αμέριστη υποστήριξη συμπολιτών μας και φορέων του Δημοσίου, περιμένει με ανυπομονησία τη μετάβαση της 10χρονης κόρης στο εξωτερικό, όπου θα πραγματοποιηθεί η εγχείρηση για να αποκατασταθεί η όρασή της.

Εάν όμως δεν είχε προηγηθεί η δημοσιότητα είναι πλέον βέβαιο πως το κοριτσάκι δεν θα έβρισκε ούτε ράντσο στα δημόσια νοσοκομεία…

Η «Κ» επισκέφθηκε την οικογένεια στο σπίτι της στη Νέα Σμύρνη, το οποίο τους έχει παραχωρήσει η Εκκλησία, και συζήτησε για «τη ζωή μετά» την τραγική απώλεια. «Επιθυμώ διακαώς να βελτιωθεί η υγεία της κόρης μου, ώστε να πάει σχολείο και να ενταχθεί μεγαλώνοντας στην ελληνική κοινωνία» αναφέρει μεταξύ άλλων ο 51χρονος πατέρας, κ. Μοχάμεντ Νατζαφί, που δεν κρύβει την πικρία του και για το καθυστερημένο πόρισμα των γιατρών. «Εδώ και έναν χρόνο ανέβαλαν συνεχώς να μας δώσουν μια οριστική απάντηση», υπογραμμίζει. «Η άλλη μας κόρη, που είναι 17 ετών, βρίσκεται εγκλωβισμένη στο Ιράν και κάνουμε έκκληση να μεταβεί στην Ελλάδα» σημειώνει ο κ. Νατζαφί, ενώ η μικρή Φερτσέ προσπαθεί να παρακολουθήσει τηλεόραση «κολλημένη» κυριολεκτικά στην οθόνη και με την ένταση της φωνής στη διαπασών. Σήμερα, έπειτα από δύο εγχειρήσεις, βλέπει μόνο κατά 20% από το ένα μάτι, ενώ σημαντική βλάβη έχει υποστεί και η ακοή της. Στην πατρίδα της είχε προλάβει να φοιτήσει μόνο στις δύο πρώτες τάξεις του δημοτικού. Τώρα παρακολουθεί σχολείο για ΑΜΕΑ και έχει ξεκινήσει μαθήματα ελληνικών, όπως άλλωστε και οι γονείς της. Παρά τις μνήμες της απώλειας, η οικογένεια από το Αφγανιστάν δεν κρύβει την ευγνωμοσύνη της. «Η ηθική και έμπρακτη συμπαράσταση ανθρώπων που δεν μας ήξεραν μας έχει συγκινήσει».

Ιωάννα Φωτιάδη

http://www.kathimerini.gr

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου