Σάββατο, 2 Απριλίου 2011

imageΆρρωστα παιδιά κλεισμένα σε σιδερένια κλουβιά ή δεμένα μέρα – νύχτα με ζουρλομανδύες να περπατάνε και να κοιμούνται μέσα σε περιττώματα, γεμάτα μελανιές από χτυπήματα νοσοκόμων και νοσηλευτών.

Να κλείσουν τα ιδρύματα εδώ και τώρα!

Η ανεξάρτητη διαβίωση είναι η μόνη αξιόπιστη λύση επιβίωσης και κοστίζει πολύ φθηνότερα.

Κάθε θάνατος στα ιδρύματα είναι δολοφονία!

Αυτήν την κόλαση για 56 παιδιά και κάποιους ενήλικους περιγράφει σε αναφορά του στον πρωθυπουργό ο κ. Παύλος Δημητρίου για το ΚΕΠΕΠ Σιδηροκάστρου Σερρών.

Στο ίδρυμα αυτό πριν ένα μήνα πέθανε ένα αγόρι 17 ετών στο κρεβάτι του, χωρίς να ενδιαφερθεί κανείς γι’ αυτό παρόλο που όλη τη νύχτα είχε ρόγχο. Το παιδί ετάφη άρον άρον χωρίς να γίνει ιατροδικαστική εξέταση στη σορό του.

Οι φωτογραφίες που παρουσιάζει σήμερα το newsbomb.gr από την φρίκη που ζουν τα κλεισμένα παιδιά στο ΚΕΠΕΠ Σιδηροκάστρου είναι οι αδιάψευστοι μάρτυρες των βασάνων που υφίστανται τα άρρωστα παιδιά.

Τους φοράνε ζουρλομανδύες, τους καλύπτουν τα δάχτυλα με πάνες και δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα χέρια τους, τους κλειδώνουν σε κλουβιά με κάγκελα και τα κλειδιά τα έχουν έξω από τα κάγκελα αυτά (τι θα γίνει άραγε σε περίπτωση πυρκαγιάς;)

Όταν ένα παιδί είναι δύσκολο σε τάισμα το παρατάνε νηστικό, πολλά παιδιά περπατάνε γυμνά στους κρύους διαδρόμους του ΚΕΠΕΠ και σεντόνια στα κρεβάτια τους αλλάζουν σπάνια, με αποτέλεσμα τα άρρωστα παιδιά να κοιμούνται πάνω στα περιττώματά τους.

Υπάρχουν μέρες που πολλά παιδιά παραμένουν δεμένα στα καθίσματά τους και δεν τα σηκώνουν να περπατήσουν ούτε για μερικά λεπτά.

Αυτά και άλλα πολλά καταγγέλλει στον πρωθυπουργό με αναφορά του ο κ. Παύλος Δημητρίου -και ήδη έχει προκαλέσει την άμεση κινητοποίηση του πρωθυπουργικού γραφείου και του υπουργείου Υγείας.

του Κώστα Χαρδαβέλλα
newsbomb.gr, 31/3/2011

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου