Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

imageΜετά το θάνατο του ανάπηρου φίλου του, πήρε την απόφαση να ξεκινήσει την κινεζική καλλιγραφία και ζωγραφική, προκειμένου να αποδείξει ότι η ζωή συνεχίζεται, ακόμα και χωρίς κάποιο μέλος του σώματος. Σήμερα έχει κατορθώσει να ζωγραφίζει, χρησιμοποιώντας ακόμα και τα ρουθούνια του.
Ο 44χρονος Cao Ruiqin αποδεικνύει έμπρακτα πως το ταλέντο πηγάζει κυριολεχτικά από μέσα του, καθώς μπορεί να ζωγραφίσει και να σχεδιάσει σε χαρτί, χρησιμοποιώντας σχεδόν όλα τα μέλη του σώματος του, μέχρι και τα ρουθούνια του.

Ο ίδιος σκέφτεται μάλιστα να αξιοποιήσει το ταλέντο του και να στρέψει το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινότητας επάνω του, καθώς στο μέλλον αναμένεται υποβάλλει αίτηση για το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες.

Το να ζωγραφίζεις άλλωστε, έχοντας στηρίξει το πινέλο στα μάτια, τις τρύπες των αυτιών σου, στα ρουθούνια, στην μασχάλη, στον αφαλό, στον καρπό, στον αγκώνα και στις αρθρώσεις του γόνατος, δεν είναι και λίγο.

Ο 44χρονος υπογραμμίζει ότι ξεκίνησε να αναπτύσσει το ταλέντο του στην κινεζική καλλιγραφία όταν ήταν ήδη έξι χρονών.

Ο ίδιος λέει χαρακτηριστικά: «Εμαθα την τέχνη από τον παππού μου, ωστόσο, εξαιτίας της οικονομικής δυσχέρειας της οικογένειάς μου, τότε ήταν δυνατό να σχεδιάζω μόνο με ένα ραβδί στο έδαφος».

Μάλιστα, εξήγησε πως την πρωτότυπη αυτή κινεζική πρακτική ξεκίνησε μετά το θάνατο ενός πολυαγαπημένου ανάπηρου φίλου του. «Πριν από περίπου δέκα χρόνια, ο ίδιος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση ακρωτηριασμού. Ήταν εξαιρετικός στην κινεζική καλλιγραφία και όταν έχασε το χέρι του, έχασε ταυτόχρονα και το ενδιαφέρον για τη ζωή. Πέθανε λίγα χρόνια αργότερα από ψυχολογικά αίτια».

Και συνεχίζει: «Ετσι πήρα την απόφαση να επινοήσω έναν τρόπο, με τον οποίο όλα τα άτομα με αναπηρία, θα μπορούν να μην χάνουν το θάρρος για τη ζωή, αλλά και να αποδείξω ότι όλα είναι εφικτά, αρκεί να το θέλεις πολύ και να μην χάνεις την πίστη στον εαυτό σου».

news247.gr

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου