Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ και άλλων ελεγκτικών υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών μπαίνουν τα επιδόματα που χορηγούνταν από την πρώην Διεύθυνση Πρόνοιας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αχαΐας.

Η υπόθεση αφορά τη χορήγηση βεβαιώσεων-«μαϊμού» για αναπηρικά και άλλα επιδόματα και απ’ ό,τι διαφαίνεται έχει βάθος με εμπλοκή πολλών, τόσο γιατρών όσο και άλλων επιστημόνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αφετηρία για τη διερεύνηση της υπόθεσης αποτέλεσε επώνυμη καταγγελία που έγινε στις εισαγγελικές αρχές και αμέσως δόθηκε εντολή για ξεσκόνισμα όλων των επιδομάτων στο νομό, που σύμφωνα με εκτιμήσεις ανέρχονται σε 8.000-8.500!

Οι πλαστές βεβαιώσεις, που χορηγούνταν σε υγιέστατους ανθρώπους, «γνωμάτευαν» σοβαρές ασθένειες και έδιναν τη δυνατότητα χορήγησης αναπηρικού επιδόματος. Ολα τα δεδομένα της συγκεκριμένης υπηρεσίας έχουν πλέον μεταβιβαστεί, μετά τον «Καλλικράτη», στο Δήμο Πατρέων, ο οποίος θα δώσει όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του, όπως διαβεβαίωσε χθες στέλεχος της δημοτικής αρχής.

Τα προνοιακά επιδόματα δίνονταν από τη Διεύθυνση Πρόνοιας και τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, ενώ οι επιτροπές από τις οποίες περνούσαν οι δικαιούχοι για να πιστοποιηθεί η αναπηρία τους ορίζονταν από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Δηλαδή, οι επιτροπές που απαρτίζονται από το ιατρικό προσωπικό, το οποίο γνωματεύει για την κατάσταση της υγείας του ατόμου, ορίζονται από τις Περιφέρειες.

Τα προνοιακά επιδόματα έπαιρναν άτομα στα οποία είχε… πιστοποιηθεί βαριάς μορφής αναπηρία, βαριά νοητική υστέρηση, σύνδρομο Down, τύφλωση ή τετραπληγία κ.ά.

enet.gr

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου