Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Ιδιαίτερα ενημερωμένοι εμφανίστηκαν στο υπουργείο Υγείας οι εκπρόσωποι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Από τα έξι μέλη της επιτροπή, την κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου είδαν οι τρεις επικεφαλής της επιτροπής, οι οποίοι ενημερώθηκαν από την υπουργό Υγείας με λεπτομέρειες για την κατάσταση την οποία παρέλαβε στο χώρο της υγείας τον περασμένο Οκτώβριο.
Η υπουργός Υγείας τους ενημέρωσε για τις προτεραιότητές της και τους στόχους της για διαφάνεια.
Κύκλοι του υπουργείου Υγείας, ανέφεραν μετά τη συνάντηση, που δεν έγινε καμία επίσημη δήλωση, ότι η υπουργός τους εξήγησε ότι δεν θα υπάρχει καμία έκπτωση στο κοινωνικό κράτος, καθώς η Ελλάδα έχει ιδιαιτερότητες, όπως τα νησιά και δεκάδες δύσβατες περιοχές στις οποίες το σύστημα υγείας οφείλει να ενισχυθεί.
Οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν ότι η υπουργός ενημέρωσε για την τοποθέτηση δύο ορκωτών λογιστών, οι οποίοι ελέγχουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες γίνονται πλέον οι προμήθειες του δημοσίου στο χώρο της υγείας.
Τους εξήγησε ότι τους τελευταίους πέντε μήνες καταγράφεται σταθεροποίηση των δαπανών και τους ενημέρωσε με λεπτομέρειες για τις αλλαγές που προωθούνται στο χώρο των φαρμάκων αλλά και των προμηθειών.
Στόχος του υπουργείου είναι να μειώσει το λειτουργικό κόστος στου ΕΣΥ κατά 10% μέσα στο 2010.
Όταν ρωτήθηκε εάν ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί και το 2011 απάντησε καταφατικά και ανέφερε ότι η βελτίωση της οργάνωσης του κράτους που θα επιτευχθεί μέσω του "Καλλικράτη" θα ωφελήσει σημαντικά και το Εθνικό Σύστημα Υγείας, καθώς τα λειτουργικά του έξοδα θα μειωθούν περαιτέρω. Επίσης, τόνισε ότι θα εξοικονομηθούν πόροι από την ενοποίηση των κλάδων υγείας.
Ερωτηθείς για τα μέτρα που λαμβάνονται σε σχέση με την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας δεσμεύτηκε ότι έχει ξεκινήσει μεγάλη προσπάθεια ώστε να οργανωθεί και να επιτελέσει το έργο της.
Στην παρατήρηση της επιτροπής ότι έχει γιγαντωθεί ο ιδιωτικός τομέας στο χώρο της υγείας, η υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα μπουν αυστηροί κανόνες και εκεί.
Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου