Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Οι σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ αιρετών και πολιτών δεν χτίζεται με αμοιβή. Ούτε χαρακτηρίζεται κοινωνική πολιτική και προσφορά στο συνάνθρωπο η επί πληρωμή δήθεν εξυπηρέτηση, έστω και αν κάποιοι αποφάσισαν να λειτουργήσουν με «χαμηλές τιμές».
Μέχρι σήμερα είναι γνωστή η θέση όλων των αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης του τόπου και των στελεχών των ΟΤΑ για την λειτουργία των ιδιωτών μεταφορέων εμπόρων νερού και μάλιστα όλοι μιλούν για τους βυτιοφορείς με τα χειρότερα λόγια. Το κάνουν αυτό γνωρίζοντας ότι οι τελευταίοι βρήκαν «κενό» και αναπτύχθηκαν …bytio55
Αναπτύχθηκαν επειδή οι ΟΤΑ του νησιού τους το επέτρεψαν. Μη μπορώντας να υδροδοτήσουν τους πολίτες που ενώ πλήρωναν τα τέλη τους αναγκάζονταν παράλληλα να αγοράζουν και νερό από τους ιδιώτες.
Γνωστό είναι άλλωστε το πώς λειτούργησε και λειτουργεί ακόμη και σήμερα το όλο σύστημα, που κάποιοι αναφέρουν ως ανικανότητα των αιρετών και κάποιοι άλλοι ως καλοστημένη «μηχανή».
Όπως και ότι και αν ισχύει, αφορμή για το σημείωμα μου έδωσε ένας συμπολίτης ο οποίος αν και ανάπηρος επικοινώνησε με την «Ε» για να εκφράσει την αγανάκτησή του που δεν είχε νερό να πλυθεί και να πάει καθαρός στο ραντεβού με το γιατρό του.
Αφού μου εξιστόρησε τις επαφές που είχε με το δήμο Ζακυνθίων – όντας δημότης του – με την ΔΕΥΑΖ και με όσους άλλους γνώριζε, ζητώντας βοήθεια και κάνοντας έκκληση για ένα κυβικό νερού για να πλυθεί, κάποιοι του υπέδειξαν να τηλεφωνήσει στο σύνδεσμο ύδρευσης.
Εκεί του είπαν ότι υπάρχουν υδροφόρες για τους πολίτες από τη στιγμή που ο δήμος και η ΔΕΥΑΖ δεν διαθέτει (βρίσκονται στο συνεργείο και δεν μπορούν να τις πάρουν γιατί δεν έχουν χρήματα).
Δεν του είπαν όμως ότι εκεί με απόφαση του Δ.Σ. κάθε κυβικό τιμάται προς 2 €!! Και ο ανάπηρος συμπολίτης μας ή θα έπρεπε να αγοράσει από το σύνδεσμο ή θα έπρεπε να μην πλυθεί και να πάει βρώμικος στο γιατρό του.
Τα συμπεράσματα δικά σας, όπως και η ευαισθησία των ανθρώπων του συνδέσμου που για δύο – πέντε – δέκα ευρώ, άφησαν αβοήθητο ένα συμπολίτη μας. Αίσχος.
Κώστας. Δ. Παράσχης.

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου