Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

ΛΟΝΔΙΝΟ Μια νέα ανακάλυψη βρετανών επιστημόνων αναμένεται να σώσει εκατομμύρια διαβητικά άτομα από τις σοβαρές παρενέργειες της ινσουλίνης η λήψη της οποίας είναι απολύτως αναγκαία για την επιβίωσή τους.
Είναι γνωστό ότι η ορμόνη που οι διαβητικοί ασθενείς λαμβάνουν σε καθημερινή βάση μπορεί να προκαλέσει μακροπρόθεσμες βλάβες στην καρδιά καθώς οδηγεί σε στένωση των αιμοφόρων αγγείων. Ετσι πολλοί άνθρωποι με διαβήτη διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο καρδιοπαθειών και καρδιακών επεισοδίων.

Τώρα ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Λιντς εντόπισαν μια φυσική διαδικασία που λαμβάνει χώρα στον οργανισμό και η οποία μπορεί να προστατεύσει τους διαβητικούς. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η ινσουλίνη οδηγεί κάποια κύτταρα μέσα στα αιμοφόρα αγγεία στο να αναπτύσσονται περισσότερο από το φυσιολογικόέτσι προκαλείται στένωση των αγγείων. Είδαν όμως παράλληλα ότι ένα μόριο που παράγεται φυσικά από το σώμα, το αποκαλούμενο Cπεπτίδιο, εκλύεται ταυτόχρονα με την ινσουλίνη στους υγιείς ανθρώπους. Σύμφωνα με τους βρετανούς ερευνητές το C- πεπτίδιο σταματά τη μη φυσιολογική ανάπτυξη των κυττάρων στα αιμοφόρα αγγεία

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου