Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Η ΕΑΟΜ ΑμεΑ διαμαρτύρεται έντονα για την απώλεια ενός σημαντικού αριθμού πρωταθλητών της που αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από την ενεργό δράση προκειμένου να τύχουν των ευεργετημάτων του νόμου και να προσληφθούν στο δημόσιο. Η ομοσπονδία ζητάει την άμεση ανάκληση του σχετικού εδάφιου του νόμου, γιατί αν συνεχιστεί η συρρίκνωση αυτή του ικανότερου ανθρώπινου δυναμικού του χώρου, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μην υπάρξει ελληνική συμμετοχή στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2012.

Το πρόβλημα αυτό κυριάρχησε στις συζητήσεις της ΕΑΟΜ ΑμεΑ με τον ΓΓΑ Πάνο Μπιτσαξή, μαζί με αυτό της οικονομικής αδυναμίας της ομοσπονδίας να τηρήσει το διεθνές αγωνιστικό της πρόγραμμα. Ο ΓΓΑ υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει να καλύψει τον αγωνιστικό σχεδιασμό της ΕΑΟΜ ΑμεΑ.
Η διοίκηση της Ομοσπονδίας αισθάνεται την υποχρέωση να χαιρετίσει την πρωτοβουλία του ΓΓΑ Πάνου Μπιτσαξή να διασφαλίσει την απρόσκοπτη είσοδο των ατόμων με αναπηρία σε όλα τα αθλητικά κέντρα της χώρας.
Με απόφαση του, που γνωστοποιήθηκε στις τεχνικές υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, «σε κάθε περίπτωση μελέτης νέου αθλητικού έργου ή νέας αθλητικής εγκατάστασης, αλλά και σε κάθε ανακαίνιση υπάρχουσας, θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα, κατά τη σύνταξη των σχετικών μελετών, ώστε να εξασφαλιστεί η προσβασιμότητα των πολιτών που κινούνται με αμαξίδια και ιδιαίτερα να εξασφαλιστεί η κίνηση από τον περιβάλλοντα χώρο της αθλητικής εγκατάστασης, έως και την κερκίδα αυτονόμως». Τέλος στην απόφαση επισημαίνεται «να δοθεί προτεραιότητα, όσον αφορά τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις, σε ΟΑΚΑ, ΣΕΦ και Palai de sports, καθώς επίσης και στις εγκαταστάσεις που προβλέπονται να σχεδιαστούν για τους Μεσογειακούς Αγώνες».

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΑΟΜ ΑμεΑ
Αθήνα 12/5/2010.
Κηφισιας 7, 1ος οροφος ΤΚ 11523, Αμπελόκηποι, ΑΘΗΝΑ
τηλ 213-1316154, e-mail: hellenic_sfpd@eaom-amea

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου