Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

imageΣπατάλη, κακοδιαχείριση και αδιαφάνεια διαπίστωσαν οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης στον ΟΚΑΝΑ, μετά από πολύμηνη έρευνα που είχε ζητήσει η πρόεδρός του Μένη Μαλλιόρη, καθώς τον περασμένο Μάρτιο τα χρέη του Οργανισμού ξεπερνούσαν τα 35 εκατομμύρια ευρώ.
Ο έλεγχος στον ΟΚΑΝΑ από Μικτό Κλιμάκιο Ελέγχου, που συγκροτήθηκε με εντολή του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή, ο οποίος και ανέλαβε την υπόθεση, διήρκεσε 10 μήνες, αφορά τις διοικήσεις των προηγούμενων χρόνων και η τελική Έκθεση παραδόθηκε στον οργανισμό και εν συνεχεία προωθήθηκε στην Εισαγγελική αρχή.
Η έρευνα των ελεγκτών καταδεικνύει, σύμφωνα με πληροφορίες, διοικητικά, οικονομικά και διαχειριστικά προβλήματα στον ΟΚΑΝΑ, ενώ όπως όλα δείχνουν, υπάρχει αδιαφάνεια στις λειτουργίες του οργανισμού και στην τήρηση των κανονιστικών διατάξεων.


Επίσης, δεν υπήρχε καταγραφή των φαρμάκων και των υποκατάστατων που δίδονταν στους ασθενείς, αλλά ούτε και αρχεία και στοιχεία που μπορούσαν να διασταυρωθούν.
Επιπλέον, οι ελεγκτές αναφέρουν στην έκθεσή τους, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, ότι φύλακες λάμβαναν υπερωρίες ίσες με τις αποδοχές τους, διοικητικά στελέχη έπαιρναν υπέρογκες αμοιβές προκειμένου να συμμετάσχουν σε επιτροπές, ενώ αρκετοί λογαριασμοί κινητών τηλεφώνων είναι ιδιαιτέρως υψηλοί και δεν δικαιολογούνται.
Ενδεικτικό της σπατάλης που επικρατούσε στον οργανισμό είναι και τα στοιχεία που αναφέρουν ότι σε διάστημα έξι ετών, από το 2003 μέχρι το 2009, οι μισθοί ορισμένων υπαλλήλων του οργανισμού έχουν αυξηθεί έως και 170%, ενώ η διαμονή απόρων χρηστών σε ξενοδοχεία της Αθήνας κόστισαν αρκετά περισσότερο απ’ όσο η προμήθεια μεθαδόνης.
Ενδεικτικό της σπατάλης είναι και η παρατήρηση, που υπάρχει στην έκθεση των ελεγκτών, ότι δόθηκαν τεράστια ποσά σε ιδιωτική εταιρία για την καθαριότητα, παρότι ο οργανισμός διαθέτει μόνιμο προσωπικό καθαριότητας.

Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ

Αναδημοσίευση από: http://www.nooz.gr/greece/orgio-spatalis-ston-okana-diapistosan-elegktes

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου