Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011
clip_image002
Θεσσαλονίκη 3 Μαρτίου 2011
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Εξεταστικό κέντρο στη μαιευτική-γυναικολογία, που προβάλλει διεθνώς τη χώρα λειτουργεί από φέτος στη Θεσσαλονίκη, για την απόκτηση του διεθνούς κύρους μεταπτυχιακού τίτλου MRCOG του Βασιλικού Κολεγίου Μαιευτήρων και Γυναικολόγων της Αγγλίας.

Τη Δευτέρα 7η Μαρτίου 2011 θα γίνουν οι εξετάσεις για το πρώτο μέρος (MRCOG Part 1) για όσους έχουν δηλώσει συμμετοχή. Στις εξετάσεις αυτές μπορούν να συμμετέχουν πτυχιούχοι ιατρικής από ελληνικά ή ξένα πανεπιστήμια, που ενδιαφέρονται για την ειδικότητα μαιευτικής και γυναικολογίας. Στη Βρετανία και αρκετές άλλες χώρες, η απόκτηση του 1ου μέρους αποτελεί βασική προϋπόθεση για την λήψη αυτής της ειδικότητας, ενώ το 2ο μέρος για την ανέλιξη στις ανώτερες βαθμίδες της ιατρικής ιεραρχίας. Το νέο αυτό εξεταστικό κέντρο είναι το ένα από τα δύο μόνο που λειτουργούν στην Ευρώπη εκτός Βρετανίας (το άλλο στην Ολλανδία).
Οι εξετάσεις θα γίνονται δύο φορές το χρόνο ταυτόχρονα με αυτές του Λονδίνου κάθε Μάρτιο και Σεπτέμβριο, με τα ίδια θέματα παρουσία αξιωματούχων του Κολεγίου. Πλην των Ελλήνων υποψηφίων υπάρχει ήδη και ξένη συμμετοχή. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα ανακοινωθούν στο Λονδίνο στην έδρα του Κολεγίου.
Οι επόμενες εξετάσεις έχουν προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 5η Σεπτεμβρίου 2011 (δήλωση συμμετοχής μέχρι την 1η Ιουνίου 2011). Ανάλογα με το ενδιαφέρον των υποψηφίων υπάρχει προοπτική να γίνονται εξετάσεις και για το 2Ο μέρος που, μετά από την προβλεπόμενη κατάλληλη εκπαίδευση, οδηγεί στην απόκτηση του τίτλου ΜRCOG και να αναγορευτούν σε μόνιμα μέλη του παραπάνω Κολεγίου που αποτελεί κορυφαίο διεθνή οργανισμό στην ειδικότητα της Μαιευτικής και Γυναικολογίας, το 50% και πλέον των μελών του οποίου βρίσκονται εκτός Βρετανίας σε διάφορες χώρες του κόσμου.
Το εξεταστικό αυτό κέντρο που προβάλει τη χώρα διεθνώς και ιδιαίτερα την πόλη της Θεσσαλονίκης, φιλοδοξεί να καθιερωθεί σε Διεθνές Εξεταστικό Κέντρο για υποψηφίους από Ελλάδα και Κύπρο αλλά και από άλλες χώρες αδιακρίτως, περισσότερο της Ανατολικής Ευρώπης και Τουρκίας και όχι μόνο.
Τοπικός συντονιστής των εξετάσεων είναι ο καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Ιωάννης Τζαφέττας.
Για περισσότερες πληροφορίες: Τηλ. 2310 400226, 2310 201300
Ε-mail:tzafettas@the.forthnet.gr και ivfthes@the.forthnet.gr
Καθηγητής Ιωάννης Τζαφέττας
Συντονιστής του Εξεταστικού Κέντρου MRCOG
,
Θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω ότι από το 2011 θα λειτουργεί εξεταστικό κέντρο στην Ελλάδα (Θεσσαλονίκη) για την απόκτηση του 1ου μέρους (MRCOG Part 1) του διεθνούς κύρους μεταπτυχιακού τίτλου MRCOG του Βασιλικού Κολεγίου Μαιευτήρων και Γυναικολόγων της Αγγλίας. Στη Βρετανία και αρκετές άλλες χώρες, η απόκτηση του 1ου αυτού μέρους αποτελεί βασική προυπόθεση για την εξεύρεση θέσης ειδικότητας Μαιευτικής Γυναικολογίας, ενώ το 2ο μέρος για την ανέλιξη στις ανώτερες βαθμίδες της ιατρικής ιεραρχίας. Το κέντρο αυτό είναι το ένα από τα δύο μόνο που λειτουργούν στην Ευρώπη εκτός Βρετανίας (το άλλο στην Ολλανδία) και αφορά κυρίως υποψηφίους από Ελλάδα και Κύπρο αλλά και από άλλες χώρες αδιακρίτως, περισσότερο της Ανατολικής Ευρώπης και Τουρκίας και όχι μόνο. Οι εξετάσεις στα διεθνές αυτό κέντρο, που προβάλει τη χώρα θα γίνονται δύο φορές το χρόνο ταυτόχρονα με αυτές του Λονδίνου, με τα ίδια θέματα και υπό την επίβλεψη του παραπάνω Κολεγίου.
Σχετικές αιτήσεις για τις εξετάσεις του Μαρτίου 2011 πρέπει να υποβληθούν μέχρι την 1η Δεκεμβρίου 2010 και μέχρι την 1η Ιουνίου 2011 για αυτές του Σεπτεμβρίου.
Επισυνάπτουμε το πρόγραμμα με τις σχετικές πληροφορίες-οδηγίες συμμετοχής για τις εξετάσεις για το 2011 και παρακαλούμε να το γνωστοποιήσετε στους συναδέλφους που ενδιαφέρονται. Επίσης σχετικές αφίσες αν συμφωνείς να αναρτηθούν στο Νοσοκομείο σας.
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς
Καθηγητής Ιωάννης Τζαφέττας
Συντονιστής του Εξεταστικού Κέντρου MRCOG

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου