Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Συμπλοκές, τραυματίες και συλλήψεις κατά την επίσκεψη Παπανδρέου στη Σύρο

Τεταμένη είναι η κατάσταση στη Σύρο, όπου συμπλοκές ανάμεσα πολίτες του νησιού και τα ΜΑΤ σημάδεψαν την επίσκεψη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στη Σύρο. Σύμφωνα με πληροφορίες τραυματίστηκαν δύο μαθητές, ένας αστυνομικός και άλλοι δύο πολίτες, ενώ συνελήφθησαν πέντε άτομα.
Είχε προηγηθεί συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Ερμούπολης, όπου περίπου 300 άτομα, ανάμεσα τους μαθητές και φοιτητές και εργαζόμενοι, φώναξαν συνθήματα κατά της πολιτικής της κυβέρνησης, του ΔΝΤ και κατά των συνενώσεων στα σχολεία.
Οι διαδηλωτές κινήθηκαν προς το μέγαρο του ΟΤΕ όπου πήγε ο πρωθυπουργός για να μιλήσει σε τηλεδιάσκεψη με τους φορείς των άλλων νησιών. Εκεί τους σταμάτησαν τα ΜΑΤ.
Οι διαδηλωτές πέταξαν νεράντζια, αλλά και κομμάτια από τα μάρμαρα της πλατείας, και οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.
Οι διαδηλωτές φώναξαν το σύνθημα "Κλέφτες, αλήτες έξω η Ελλάδα από το ΔΝΤ", "Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ και βαράει το λαό" ενώ οι μαθητές ζήτησαν να μην καταργηθούν τα σχολεία τους. Ως αυτήν την ώρα τα ΜΑΤ παρέμεναν στο κέντρο της Ερμούπολης.
Ως αυτήν την ώρα παραμένουν οι διαδηλωτές στην πλατεία και φωνάζουν συνθήματα για να απελευθερωθούν οι πέντε συλληφθέντες.
Πηγή: http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=261283 (21/3/2011)

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου