Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

Ασθενής με κυστική ίνωση, μια νόσο των πνευμόνων που χρειάζεται οξυγόνο για μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, επιχείρησε να «πετάξει» με την Aegean Airlines [AGNr.AT]

'Ομως δεν κατέστη εφικτό, παρότι έφερε μαζί της όλα τα πιστοποιητικά που ζήτησε η εταιρεία, σε εφαρμογή του κοινοτικού κανονισμού 1107/2006 για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία όταν ταξιδεύουν αεροπορικώς.

Παρότι η ασθενής και η συνοδός της επιβιβάστηκαν στο αεροσκάφος, ιπτάμενο προσωπικό τις υποχρέωσε βίαια να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος, να αναβάλλουν το ταξίδι, επιβαρύνοντας τις δύο γυναίκες με επιπλέον έξοδα έκδοσης νέων εισιτηρίων με άλλο αερομεταφορέα χωρίς δική τους υπαιτιότητα.

Το θέμα έφθασε στη Συνομοσπονδία αναπήρων (ΕΣΑΜΕΑ) η οποία απηύθυνε σχετική επιστολή στον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ευρ. Στυλιανίδη για ολιγωρία του Κράτους στην ολοκλήρωση των έργων προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία στα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας καθώς και για ολιγωρία στην εκπαίδευση του προσωπικού των αεροδρομίων.


Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2009

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου