Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

Όπως επισημαίνει σε σημερινή επιστολή του προς τον Υπουργό Παιδείας, ο Νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας, είναι ορατός πια ο κίνδυνος να παρουσιαστούν προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία των παιδιών με Αναπηρίες εξαιτίας των προβλημάτων στη μεταφορά τους. Αφορμή για τη νέα παρέμβαση του Νομάρχη Πειραιά, αφού είχαν προηγηθεί επιστολές τον περασμένο Απρίλιο και Ιούνιο, αποτέλεσε το υπό συζήτηση στις 25 και 26 Αυγούστου, σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας «Ρύθμιση θεμάτων του πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα της ανώτατης εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις» στο άρθρο 37 του οποίου υπάρχει ρύθμιση που αφορά την αρμοδιότητα της μεταφοράς μαθητών ΑμεΑ.

Στο εν λόγω άρθρο -το Υπουργείο Παιδείας αναιρώντας τον ίδιο του τον εαυτό και στην κυριολεξία παραμονές της νέας σχολικής χρονιάς- αποφάσισε να επιστρέψει την αρμοδιότητα της μεταφοράς μαθητών ΑμεΑ στον θεσμό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, αρμοδιότητα που μόλις πριν από λίγους μήνες με το άρθρο 26 του Ν. 3748/2009, είχε αφαιρέσει.

Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο κ. Μίχας, η Νομαρχία Πειραιά είχε προειδοποιήσει εγκαίρως το Υπουργείο ότι με τον Ν. 3748/2009 το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών ΑμεΑ δεν επιλυόταν αλλά απλά μετατοπίζονταν στον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης. Είχε προειδοποιήσει ότι η αφαίρεση της αρμοδιότητας αυτής από τις Ν.Α. και η μεταφορά της στις Σχολικές Επιτροπές των Δήμων, θα δημιουργούσε πρόσθετα προβλήματα.


ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2009

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου