Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

Τα εγκαίνια του Κέντρου Αποθεραπείας Αποκατάστασης Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ατόμων με Αναπηρίες (ΚΑΑΚΥ ΑΜΕΑ) του Νομού Άρτας πραγματοποίησε ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και βουλευτής Άρτας Γιώργος Παπαγεωργίου, σε μια σημαντική ημέρα για την Άρτα και την ευρύτερη περιοχή.

Πρόκειται για μια υπερσύγχρονη μονάδα, η οποία στεγάζεται στο χώρο του παλιού Νοσοκομείου Άρτας και στοχεύει στην ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας για τους πολίτες του νομού και συνιστά έκφραση κοινωνικού πολιτισμού.

Αναφερόμενος στο Κέντρο Αποθεραπείας, ο υφυπουργός Υγείας κ. Παπαγεωργίου το χαρακτήρισε ως ορατό αποτέλεσμα του κυβερνητικού έργου που καθημερινά επιτελείται σε όλους τους τομείς και στο χώρο της υγείας. «Οι περίπου 350 νέες θέσεις εργασίας που δημιουργούνται στις μονάδες Υγείας της περιοχής ενισχύουν την τοπική κοινωνία και αποτελούν όχι μόνο ένα τεράστιο οικονομικό μέγεθος αλλά και μια καθοριστική παρέμβαση στην προσπάθεια ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής στην περιοχή μας» τόνισε ο κ. Παπαγεωργίου. Ο υφυπουργός Υγείας χαρακτήρισε ευλογία θεού την τιμή να εγκαινιάσει το σημαντικό αυτό έργο, ενώ ευχαρίστησε και όλους όσοι συνεργάστηκαν στη δημιουργία του έργου εντός των ορίων του χρονοδιαγράμματος.

Το Κέντρο Αποθεραπείας, που προβλέπει 310 κλίνες, μαζί με τη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου που εντάχθηκε στην 4η προγραμματική σύμβαση με προϋπολογισμό 25 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς και με ένα δίκτυο πολυδύναμων και περιφερειακών ιατρείων, αναμένεται να καταστήσουν την Άρτα κόμβο και κέντρο παροχής υπηρεσιών υγείας υψηλού επιπέδου. Τον αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Μητροπολίτης Άρτας Ιγνάτιος.


Πηγή: http://www.apogevmatini.gr
26-8-2009


Κι αν λειτουργήσει ποτέ γράψτε μας. Όσο λειτουργούν και τα υπόλοιπα.

Αλήθεια τόσες ανάγκες έχει η Άρτα όταν στην Αττική δεν υπάρχουν πάνω από 200 κλίνες;

Ρητορική ερώτηση!

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου