Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

Εντάξει αργήσαμε να το αντιληφθούμε αλλά κάτι αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε. Ας αποπειραθούμε μια αποκωδικοποίηση όλων αυτών των υπέροχων πράξεων που λαμβάνουν χώρα στην παραλία ΠΙΚΠΛΑΖ στο χώρο του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παίδων Βούλας.

Πέντε χρόνια πλήρους ανυπαρξίας πολιτικής για την προώθηση της πρόσβασης των αναπήρων στη θάλασσα θα ισοφαριστούν από το γκαζόν που πλουσιοπάροχα θα φυτευτεί εκεί που εξυπηρετούντο οι κινητικά ανάπηροι.

Πέντε χρόνια αδιαφορίας για την επαφή των κινητικά αναπήρων με τη φύση και το γενικότερα το φυσικό περιβάλλον θα ισοσκελισθούν με την κατασκευή τσιμεντένιων διαδρόμων βιάζοντας ένα όμορφο τοπίο.

Πέντε χρόνια συνδικαλιστικής εργασιακής ειρήνης και πρωτοφανούς συν-εξουσίας με ένα Υπουργείο Αλληλεγγύης
(sic) θα επισφραγισθούν αναδεικνύοντας ένα κακοποιημένο χώρο που μόλις τρεις εβδομάδες πριν, είχε τη σαφή λειτουργικότητά του σε χώρο εγκαινίων, περιορίζοντας το χώρο διαβίωσης και κίνησης των κολυμβητών με κινητική αναπηρία λες και είναι πολλά τα μέτρα σε όλη την Αττική που μπορούν οι ρόδες τους να κυλήσουν σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον.

Φαίνεται ότι τα δημοσιεύματα για την αμέλεια της παραλίας που εγκαινίασε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός δια της συζύγου του, λειτούργησαν αντίστροφα από το επιθυμητό για το χώρο της παραλίας. Οι υφιστάμενοι του, θέλοντας να καλύψουν τα απύθμενο κενό τους σε όλα τα προαναφερθέντα όλα αυτά τα χρόνια, κακοποιούν ένα υπέροχο χώρο, τσιμεντοποιώντας, ασελγώντας επί της χλωρίδας της παραλίας, χρησιμοποιούν μια αισθητική κιτς και πάνω, μα πάνω από όλα, αδιαφορώντας για το ποιες είναι οι ανάγκες των κινητικά αναπήρων στο συγκεκριμένο θέμα.

Τα εγκαίνια προγραμματίζονται για το Σεπτέμβριο, μέχρι τότε αλλά και τότε (πρώτα ο Θεός) θα πούμε πολλά.

Κάντε κλικ στην κάθε φωτογραφία για την δείτε μεγαλύτερη.

12082009042

12082009041

12082009033

12082009039

12082009031

02082009019

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Γερασιμε γιατί δεν υπογραφεις το κείμενο σου; Φοβασαι τίποτα; Ο φίλος σου

gerasimos polis είπε...

""Φίλε"" μου, άσχετα να είμαι συντάκτης ή όχι του κειμένου που σχολίασες, σου λέω ευθαρσώς ότι βεβαίως και φοβάμαι, την βλακεία που δεν έχει όρια, τη ρουφιανιά που φιλία δεν γνωρίζει, τη προδοσία που ψάχνει τι να ξεπουλήσει!
Για ότι άλλο σε απασχολεί με τη ψυχοσύνθεσή μου στη διάθεσή σου.

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου