Παρασκευή 9 Απριλίου 2010
Μια γυναίκα που χρησιμοποιεί αναπηρικό καροτσάκι πρόκειται να γίνει το πρώτο μοντέλο με ειδικές ανάγκες στη βρετανική σκηνή της μόδας καθώς θα εμφανίζεται σε βιτρίνα πολυκαταστήματος της Oxford Street.
Η Shannon Murray, μοντέλο και ηθοποιός ολοκλήρωσε πρόσφατα μία φωτογράφηση για το Debenhams που θα τοποθετηθεί στη βιτρίνα καταστήματος της Oxford Street, την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες της Independent.


Η ανακοίνωση θα είναι ευχάριστο νέο για όσους έχουν υποστηρίξει ότι η βιομηχανία της μόδας έχουν εγκαταλείψει την ποικιλία για λογαριασμό πολύ αδύνατων μοντέλων που μικρή ομοιότητα έχουν με το μέσο όρο της Βρετανικής γυναίκας.
Εκπρόσωπος της Debenhams αρνήθηκε να επιβεβαιώσει λεπτομέρειες, αλλά πηγές από το εσωτερικό της βιομηχανίας της μόδας υποστηρίζουν ότι οι εν λόγω φωτογραφίες της Murray τραβήχτηκαν την περασμένη εβδομάδα και παρουσιάζουν κομμάτια από την ανανεωμένη σειρά ρούχων της εταιρείας.
«Η φωτογράφηση έχει ήδη γίνει και οι φωτογραφίες είναι υπέροχες» δηλώνει πηγή την οποία επικαλείται η Independent. «Πιστεύω πραγματικά ότι αυτό είναι ένα πραγματικό βήμα προς την κατεύθυνση μεγαλύτερης ποικιλίας προσώπων για τις εκστρατείες της μόδας»
Η καμπάνια έχει σχεδιαστεί σε συνδυασμό με την τελευταία σειρά Channel 4 «How to Look Good Naked» τη βραβευμένη επίδειξη μόδας με οικοδεσπότη Gok Wan και η οποία ενθαρρύνει τις γυναίκες όλων των σωματότυπων και όλων των μεγεθών να γδυθούν και να αγαπήσουν τον εαυτό τους. Η τελευταία collection του Wan, η οποία ξεκίνησε τον περασμένο μήνα είναι αφιερωμένη σε γυναίκες με αναπηρίες και την φωτογράφηση της Murray θα ακολουθήσουν κι άλλες ανάλογες κινήσεις. Ο εκπρόσωπος της Debenhams επιβεβαίωσε τη συνεργασία με τους παραγωγούς της καμπάνιας «How to Look Good Naked» καθώς και το γεγονός ότι πρόσφατα πραγματοποιήθηκαν γυρίσματα.
Στον συγκριτικά «μικρό κόσμο» των μοντέλων με ειδικές ανάγκες, η 32χρονη Murray, 32, θεωρείται πρωτοπόρος. Καθηλωμένη στην αναπηρική καρέκλα από την ηλικία των 14 είναι αποφασισμένη να τα καταφέρει στο χώρο της μόδας.
Το 1994 κέρδισε τον πρώτο διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε για μοντέλα με αναπηρίες. Διοργανώθηκε από την Louise Dyson, μία αντισυμβατική σχεδιάστρια μόδας που είναι επικεφαλής της VisABLEModels, έναν από τους λίγους φορείς που ειδικεύονται στην εξεύρεση εργασίας για μοντέλα με ειδικές ανάγκες. Από τότε έχει αναδειχτεί σε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ταλέντα της VisABLEModels με μία σειρά φωτογραφήσεων, συμμετοχών σε τηλεοπτικές εκπομπές αλλά και ένα πτυχία νομικής!
Η VisABLE ανέφερε ότι ούτε η Murray επιτρεπόταν να μιλήσει για την επικείμενη εκστρατεία της Debenhams. Ωστόσο, στο προσωπικό της ιστολόγιο, το 32χρονο μοντέλο αποκάλυψε ότι ήταν αγχωμένη εν όψει της τοποθέτησης δικών της φωτογραφιών σε μία βιτρίνα της Oxford Street. «Είμαι μοντέλο για πάνω από 14 χρόνια, αλλά αυτό είναι διαφορετικό» έγραψε την ημέρα της φωτογράφησης. «Είναι η πρώτη φορά που κάνω κάτι τέτοιο. Την ώρα που ετοίμαζα τα μαλλιά και το make-up η δυναμική της φωτογράφισης με εντυπωσίασε ξαφνικά. Άλλο ένα μικρό βήμα προς την ένταξη και την εκπροσώπηση. Ελπίζω οι φωτογραφίες να διαλύσουν μερικές παρανοήσεις σχετικά μην αναπηρία» τόνισε.
Οι υποστηρικτές ατόμων με αναπηρίες χαιρέτισαν την προσέγγιση της εταιρείας προειδοποιώντας ωστόσο ότι τα καταστήματα θα πρέπει να εξακολουθήσουν να χρησιμοποιούν ποικιλία προσώπων στα μοντέλα που χρησιμοποιούν και να αποφεύγουν στιγμιαία τεχνάσματα για δημοσιότητα.
«Εφόσον η καμπάνια είναι κάτι περισσότερο από ένα «πυροτέχνημα» τότε πρέπει να είναι ευπρόσδεκτη» υποστηρίζει η Clair Lewis, από το Direct Action Network, που έχει επικρίνει τα καταστήματα που αρνούνται την πρόσβαση σε μοντέλα με ειδικές ανάγκες. «Η Βρετανία είναι μία χώρα γεμάτη γυναίκες ποικίλων σωματότυπων, μεγεθών και εθνοτήτων. Τα μοντέλα στην Oxford Street θα έπρεπε να αντανακλούν τη συγκεκριμένη ποικιλία, αλλά συνήθως δεν το κάνουν».
http://tvxs.gr/

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου