Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Τα παιδιά με εγκεφαλική παράλυση ενδέχεται να μπορούν να ωφεληθούν από τη μεταμόσχευση οσφρητικών κυττάρων που παράγουν μυελίνη στον εγκέφαλο, αναφέρουν ερευνητές στο περιοδικό Cell Transplantation.

Προηγούμενες έρευνες, επισημαίνουν οι επιστήμονες, έχουν δείξει ότι τα οσφρητικά κύτταρα που παράγουν μυελίνη (olfactory ensheathing cells – OEC), τα οποία είναι σχετικά εύκολο να ληφθούν και έχουν την ικανότητα της αναγέννησης, ενδέχεται να συμβάλλουν στην επιδιόρθωση βλαβών του κεντρικού νευρικού συστήματος (ΚΝΣ) που συνδέονται με ένα πλήθος νευρολογικών διαταραχών, συμπεριλαμβανομένων της σκλήρυνσης κατά πλάκας, των κακώσεων της σπονδυλικής στήλης και της αμυοτροφικής πλευρικής (ή πλάγιας) σκλήρυνσης (ALS).

Στην πρόσφατη έρευνα, οι Κινέζοι ερευνητές χορήγησαν με ένεση κύτταρα OEC σε ένα συγκεκριμένο σημείο στους μετωπιαίους λοβούς των εγκεφάλων 33 παιδιών και εφήβων με εγκεφαλική παράλυση, 14 εκ των οποίων ολοκλήρωσαν την εξάμηνη μελέτη.

«Τα αποτελέσματά μας έδειξαν ότι η μεταμόσχευση κυττάρων OEC σε ασθενείς με εγκεφαλική παράλυση μπορεί να βελτιώσει τη νευρολογική τους λειτουργία χωρίς να προκαλέσει σημαντικές ανεπιθύμητες ενέργειες. Η διαδικασία αυτή ενδέχεται να αποτελεί μια καλή μέθοδο για την αντιμετώπιση της ανίατης επί του παρόντος αυτής διαταραχής», δήλωσε ο Dr. Hongyun Huang από το Κέντρο Αποκατάστασης της Beijing.

Πηγή: HealthDay News

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου