Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Από το Υπουργείο Πρόνοιας φαίνεται να ξεκινά το τσουνάμι συγχωνεύσεων ή καταργήσεων δημοσίων φορέων και οργανισμών με στόχο την τιθάσευση των ελλειμμάτων.

Οπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Δευτέρας η κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, το Υπουργείο Πρόνοιας προτείνει τη συγχώνευση ή κατάργηση πέντε Οργανισμών, οι οποίοι είχαν ουσιαστικά καταστεί ανενεργοί.

Καταργήσεις  οργανισμών στο Υγείας

Ειδικότερα προτείνεται:

1. Η κατάργηση του Εθνικού Κέντρου Ερευνών Υγείας, η αποστολή του οποίου μπορεί να καλυφθεί από άλλες υπάρχουσες δομές του ΥΥΚΑ.

2. Η κατάργηση του Κέντρου Κληρονομικών Νόσων Αίματος , το οποίο μπορεί να συγχωνευθεί με το Εθνικό Κέντρο Αίματος (ΕΚΕΑ).

3. Η κατάργηση του Ινστιτούτου Κοινωνικής Δημογραφίας και Έρευνας (ΙΚΔΕ), το οποίο μπορέι να συγχωνευθεί με το ΕΚΚΕ.

4. Η κατάργηση του Εθνικού Παρατηρητηρίου Ατόμων με Αναπηρίες (Ε.ΠΑ. ΑΜΕΑ), το οποίο μπορεί να συγχωνευθεί στο Εθνικό Κέντρο Αλληλεγγύης.

5. Η συγχώνευση του Ιδρύματος Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης (ΙΚΠΑ) με το Εθνικό Κέντρο Αλληλεγγύης (ΕΚΑ).

Οπως διευκρίνισε η κυρία Ξενογιαννακοπούλου η κατάργηση των συγκεκριμένων Οργανισμών δεν σημαίνει αυτομάτως και απολύσεις, ενώ δεσιμεύθηκε ότι όσοι υπάλληλοι του ΕΣΥ έχουν αποσπαστεί σε οργανισμούς και υπηρεσίες εκτός Συστήματος θα επιστρέψουν σε αυτό.

Πηγή: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&pubid=11254943

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου