Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Κι ενώ τόσος ντόρος έγινε το τελευταίο διάστημα για το πώς θα δανειστούμε λεφτά με χαμηλό επιτόκιο, για τους κερδοσκόπους και τη γενική αναδιάρθρωση της χώρας, διαπιστώνουμε για άλλη μία φορά ότι κανένας δεν βάζει μυαλό.

Παραμονή της 25ης Μαρτίου ανακοινώνονται από το υπουργείο υγείας και άλλοι νέοι διοικητές των καταχρεωμένων προνοιακών ιδρυμάτων της χώρας. Μεταξύ ορισμένων  επιστημόνων σχετικών με τον χώρο της υγείας εντοπίζουμε ιδιότητες όπως,δημοτικός και νομαρχιακός σύμβουλος, συνταξιούχος, στρατιωτικός, αρχαιολόγος, κοκ.

Απ' ότι θυμάμαι είχε γίνει ολόκληρη φασαρία με το opengov και την επιλογή στελεχών με βιογραφικά, όπως και ανθρώπων που θα μπορούσαν να βγάλουν τη δημόσια διοίκηση από το τέλμα. Αντί αυτού, «ως εκ θαύματος», λόγω επικείμενου Πάσχα προφανώς, βλέπουμε να τοποθετούνται και πάλι άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν σχέση με τη διοίκηση υπηρεσιών υγείας…

Αδυνατώ να πιστέψω πως, όταν γίνεται τέτοια μεγάλη συζήτηση εδώ και μήνες περί γραφειοκρατών από τις Βρυξέλλες, περί άριστων και όχι αρεστών, περί ελλειμμάτων στην υγεία και κυρίως στην εξαθλιωμένη πρόνοια, να συνεχίζεται η χρήση του μοντέλου των «κολλητών», που μας έφερε σε αυτά τα χάλια.

Αδυνατώ να πιστέψω ότι ακόμα και από τα κομματικά στελέχη δεν βρέθηκαν άνθρωποι, οι οποίοι να πληρούν τις προδιαγραφές των διοικητών που θα πρέπει να μειώσουν τα ελλείμματα και να βάλουν σε μία τάξη τα της υγείας και πρόνοιας.

Αδυνατώ επίσης να καταλάβω την έννοια του opengon και τη συλλογή χιλιάδων βιογραφικών, από την ώρα που είχαν ήδη στο μυαλό τους, τους υποψηφίους.

Αυτό που καταλαβαίνω όμως και πολύ καλά μάλιστα,είναι ότι δεν βάζουμε μυαλό, όχι ως κοινωνία αλλά ως κυβερνήσεις, ανεξαρτήτως κόμματος.

Είναι δυνατόν να δανειζόμαστε συνεχώς, να ζητείτε από το λαό να κάνει θυσίες και από την άλλη να μην βάζουμε τις ελάχιστες προδιαγραφές για τους διαχειριστές του δημοσίου χρήματος; Να μεταχειριζόμαστε την πρόνοια ως Β διαλογής υποπροϊόν; Να  έχουμε ανθρώπους με τα κατάλληλα προσόντα στο ψυγείο γιατί θεωρούμε ότι δεν είναι της αρεσκείας μας;

Με αυτό το σκεπτικό που δεν είναι διαφορετικό από αυτό που ίσχυε έως σήμερα δεν πάμε πουθενά. Δεν θα υπάρξει ποτέ σωστή αποκατάσταση των ατόμων με αναπηρία στην Ελλάδα αλλά ούτε και σωστή διαχείριση των ανθρωπίνων και οικονομικών πόρων.

Μια γεύση αυτού του συστήματος υγείας και πρόνοιας πήρε ο υπουργός απασχόλησης όταν εκτάκτως χρειάστηκε να κάνει αξονική και δεν λειτουργούσε ο τομογράφος…

Δυστυχώς κυρίες και κύριοι είμαστε καταδικασμένοι να πτωχεύσουμε και οικονομικά, διότι ήδη έχουμε πτωχεύσει πνευματικά και ηθικά.

Απ' ότι φαίνεται «τιμούμε» ιδιαίτερα το «κολλητιλίκι» και την «κουμπαριά» στην Ελλάδα…

Και μετά ρωτάμε που πάνε τα λεφτά…

Βασίλης Δημητριάδης

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου