Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Τα τελευταία χρόνια «λειτουργεί» μια προσβάσιμη παραλία στο κέντρο αποθεραπείας και αποκατάστασης παίδων Βούλας.

Αυτή η παραλία θεωρητικά είναι πρωτίστως για τα ανάπηρα παιδάκια που ζουν κλεισμένα στο συγκεκριμένο κέντρο και μετέπειτα για τους επισκέπτες. Εδώ όμως και μερικά χρόνια συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Στο χώρο της παραλίας έχουν φτιαχτεί παρανόμως, απ’ όσο γνωρίζω, ξύλινοι οικίσκοι στους οποίους κατασκηνώνουν κάποιοι μεσήλικες ανάπηροι, οι οποίοι ουσιαστικά δεν έχουν την ανάγκη κατασκήνωσης ούτε από ηλικιακής αλλά ούτε και από οικονομικής άποψης και όλα αυτά όχι μόνο με την έγκριση του υπουργείου αλλά και με τη χρηματοδότηση του σε δύο συγκεκριμένους συλλόγους κινητικά αναπήρων, που κάνουν και την επιλογή των παράνομων κατασκηνωτών. Πέρυσι μάλιστα είχαμε και το περιστατικό ενός κατασκηνωτή, φίλου εδώ και μια εικοσαετία, ο οποίος έπεσε σε κώμα κατά τη διάρκεια του νυχτερινού ύπνου του και μεταφέρθηκε εκτάκτως στην εντατική με βαριά αναπνευστική λοίμωξη, γλυτώνοντας ουσιαστικά από του χάρου τα δόντια.

Επιπλέον ο πρώην υφυπουργός τουρισμού θέλοντας να ικανοποιήσει «κάποιους» και εν όψει εγκαινίων τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, έδωσε ένα αρκετά μεγάλο χρηματικό ποσό για τη διαμόρφωση της παραλίας, η οποία όμως αντί να βελτιωθεί έγινε ακόμα πιο απροσπέλαστη με παρεμβάσεις χωρίς κανένα σχεδιασμό.

Εκτός όλων αυτών η συγκεκριμένη παραλία αντί για πρότυπη έχει καταντήσει ένας ιδιωτικός χώρος ορισμένων, στον οποίο δεν επιτρέπεται η είσοδος όποιου δεν έχει «κάρτα» από τη διοίκηση του ΚΑΑΠΒ, για λόγους ασφαλείας, σύμφωνα με τα λεγόμενα και τα γραφόμενα της προηγούμενης διοίκησης. Επιπλέον αποτελεί το άλλοθι ενός κράτους και μιας ολόκληρης κοινωνίας στην αδιαφορία τους για το δικαίωμα του αναπήρου να έχει πρόσβαση στην όποια ακτή και να απολαμβάνει κι αυτός όσα έχει δώσει ο Θεός απλόχερα στη χώρα μας.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν προς την υπουργό υγείας και τη νέα διοίκηση του ΚΑΑΠΒ είναι τα εξής:

Θα συνεχίσετε να χρηματοδοτείτε με ποσά της τάξεως των 100.000 ευρώ και πλέον ανά έτος την παράνομη κατασκήνωση;

Με ποια κριτήρια επιλέγονται κάθε χρόνο και χωρίς διαγωνισμό οι ίδιοι σύλλογοι για την διαχείριση της παραλίας;

Γιατί η παραλία δεν είναι ανοιχτή σε όλο το κοινό των αναπήρων και επιτρέπεται να γίνονται πριβέ παρτάκια σε αυτή μετά τη δύση του ηλίου και τη λήξη της λειτουργίας της, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν όσοι είναι παρόντες;

Θα αποφασίσετε να βάλετε ένα τέλος στην ασυδοσία που επικρατεί αυτή τη στιγμή ή θα συνεχίσετε να βαδίζετε στα χνάρια της προηγούμενης κυβέρνησης και διοίκησης;

Στην παραλία αυτή δεν επιτρέπεται η διανυκτέρευση παρά μόνο η διημέρευση, κάτι το οποίο αναφέρεται και στην ιστοσελίδα του ΚΑΑΠΒ.

Την επόμενη φορά ίσως ο κατασκηνωτής ή ο μετά τη δύση του ηλίου κολυμβητής να μεταφερθεί στο νοσοκομείο νεκρός και όχι σε κωματώδη κατάσταση και τότε να δούμε ποιος θα αναλάβει την ευθύνη γιατί στο περυσινό περιστατικό όλοι σφύριζαν αδιάφορα.

Βασίλης Δημητριάδης

Translate

Αναζήτηση αρχείου

Στατιστικά

Locations of visitors to this page

hit counter

Αναγνώστες

Προσθέστε μας

Share/Save/Bookmark

Αρχειοθήκη ιστολογίου